Sokmagvas kenyér 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Céklabéka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2036
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
79 kcal
-
8.8g tönkölybúza liszt30 kcal
-
8.8g szezámmag50 kcal
-
5.8g zabpehely22 kcal
-
2.9g zabkorpa7 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.2g nádcukor4 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
40.8g víz0 kcal
-
5.8g napraforgómag34 kcal
Összesen
237
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 98.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7134.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 936 mg
-
Foszfor 2338 mg
-
Nátrium 2772 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 393.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
2036
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni".
- Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket (lisztek, magvak, zabpehely, zabkorpa, só).
- Amikor az élesztő megkelt, öntsük hozzá a maradék 2,5 dl meleg vizet és az evőkanál olívaolajat, majd keverjük össze (víz ne legyen forró, mert a hőtől elpusztulnak az élesztőgombák).
- Kapcsoljuk be a sütőt.
- Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős víz 2/3-át, és jól keverjük át.
- Adjuk hozzá a maradék vizet, és keverjük el. Az a lényeg, hogy a tésztának olyan állagúnak kell lennie, hogy a tenyerünkből könnyedén visszaessen a tálba, ne ragadjon.
- A tésztát sütőformába tesszük (én püspökkenyér formába szoktam, és teszek bele sütőpapírt, de jó az őzgerinc forma is).
- A tésztát középen hosszában vágjuk be késsel, ennek a vágásnak köszönhetően nem fog a tészta sütés közben megrepedezni.
- Szórjuk meg maggal a tetejét.
- Takarjuk le a tésztát konyharuhával, és tegyük 10 percre meleg, huzatmentes helyre.
- A pihentetést követően a megemelkedett tésztát tegyük be a felhevített sütőbe, és süssük meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x10x7
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 45142
- Feltöltés dátuma: 2011. május 17.
Ajánló
Mindenkinek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Céklabéka
4 recept
Nagyon szeretem, mert nagyon finom és gyorsan elkészíthető:-).