r
Nosalty Logó

Sokmagvas kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sokmagvas kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8549.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    5560 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben dagasztjuk a tésztát, a dagasztási idő vége előtt néhány perccel adjuk hozzá a száraz serpenyőben átpirított magok 2/3-át. (Az enyémben most tökmag, napraforgó, len, illetve fenyőmag volt).
  2. Kiszedjük a kenyérsütő üstjéből, kicsit átgyúrjuk, áttesszük egy kelesztőtálba,hagyjuk duplájára kelni. (Kb. 1 óra, ha nincs huzat vagy hűvös a szobában.)
  3. Amikor megkelt, táblára borítjuk, a kívánt formára igazítjuk,sütőpapírral bélelt fedeles tepsibe tesszük (ez nálam egy óriási fém kacsasütő, de ugyanígy megfelel neki egy nagyobb jénai is).
  4. Megszórjuk a maradék maggal, kicsitbele is nyomkodjuk,2-3 helyen bemetsszük, de ez akár el is maradhat. Letakarjuk, hagyjuk megint kelni, 40-60 percig. (Lassabban kel, mint a fehérliszteskelt tészta!)
  5. Mielőtt a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, az edény tetejét alaposan bespricceljük vízzel. (Nekem légkeverésen megsült most 35 perc alatt, Limara több időt ír, ezt sajna mindenkinek ki kell tapasztalnia!)
  6. Rácsra téve hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9209
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem saját recept, abszolút Limarára hagyatkozom a kenyérsütéssel kapcsolatban. Ez is az Ő egyik csodájának kicsit átfejlesztett változata! Ha kenyér, akkor Limara..:) Én, aki nem vagyok nagyon kenyeres, ebből a finomságból több szeletet is el tudok pusztítani vajjal, paradicsommal, vagy csak úgy, még langyosan!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...