Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyér Katharosz konyhájából

Magos kenyér Katharosz konyhájából
Magos kenyér Katharosz konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egészséges, tele rostanyaggal, könnyen elkészíthető kenyér. /Rachel Allen nyomán./

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lagyos vízben elkeverjük a mézet, élesztőt, olajat, egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd az előzőekhez adjuk, és elkeverjük, egy ragacsos lágy masszát kapunk.
  2. Egy 25 x 11 x 7 centis formát kicsit kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát, és ízlés szerinti magvakkal megszórjuk a tetejét.
  3. Letakarva 30 percig kelesztjük, közben a sütőt előmelegitjük 200 fokra, majd 40- 45 perc alatt magsütjük, tűpróba, végül a formából rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25x11x7 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sokmagos kenyér, magvas kenyér, rozskenyér, teljes kiőrlés kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andyca73
andyca / andyca73 Sat, 2014-04-19 18:27

Megcsináltam, maga a kenyér jól sikerült, csak inkább édes, mint sós...:( Legközelebb több sóval fogom elkészíteni. De amúgy az állaga szerintem jó. Köszi a receptet :)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-30 00:15

Nagyon szép kis kenyér Katharosz! A fotó is guszta, üdv, Torma :)

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-01-30 00:44

Köszönöm a dicséretet, én szeretem az ilyen jellegű kenyereket, és ezzel nincs semmi macera, gyorsan megvan.
Üdv.
Kati

430
élesztő 2 dkg
víz 3.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
méz 1 teáskanál
tönkölybúza liszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
kenyérliszt BL80 7.5 dkg
tökmag 4 dkg
napraforgómag 1 ek
lenmag 1 ek
zabpehely 5 dkg
zabkorpa 2.5 dkg
1 tk
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
szezámmag 1 ek