r
Nosalty Logó

Shiitake gombás fritter

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Shiitake gombás fritter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3352 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8263.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3546 micro
Összesen 3352 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a polentát, a sütőport, az őrölt koriander magot, a sót és a cukrot.
  2. Egy másik tálban a joghurtot négy evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tojást és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belekeverjük a megtisztított és felszeletelt kalapú gombákat, az apróra vágott bazsalikomot, a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott sajtot. Végül több részletben hozzákeverjük a polentás-lisztes egyveleget. Lefedjük és 20 percre félretesszük.
  3. 180 ºC-ra hevített olajban sütjük ki a masszát: teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, egyszerre annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben, figyelembe véve, hogy a sütés alatt megnő a fritterek térfogata. Körülbelül 4-5 perc alatt aranyszínűre sülnek, közben néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletes színt kapjanak mindenhol. A kész frittereket konyhai papírtörlőre szedjük, és meleg helyre tesszük, amíg a többit is kisütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15837
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A maradék shiitake gomba fritterként került a tányérra. A recept szintén Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében található. Bármilyen zöldsaláta illő kísérője. Peter Gordon ötletével, kis pestot téve a fritterek tetejére, remek kanapékat varázsolhatunk belőlük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.