r
Nosalty Logó

Lencsefasírt őzgerincben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sireta
Lencsefasírt őzgerincben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3224 micro
Összesen 903 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröslencsét főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki.
  2. Tegyük a kelbimbót a lencse főzővizébe, fűszerezzük római köménnyel, és tegyük vissza a tűzre.
  3. Míg a kelbimbó fő, helyezzük késes aprítóba a lencsét, a felszeletelt hagymát, a felaprított fokhagymát, fűszerezzük a bazsalikommal, petrezselyemmel, alaposan aprítsuk fel, míg egy viszonylag homogén masszát kapunk.
  4. Néhány perc alatt megfő a kelbimbó, szűrjük le, és tegyük bele az aprítógépbe, aprítsuk fel, majd tegyük át az egész masszát egy nagyobb tálba.
  5. Keverjünk hozzá kanalanként csicseriborsólisztet, amíg fasírt jellegű állaga lesz (nekem 6 kanálra volt szükségem).
  6. Öntsük a masszát kibélelt őzgerincformába, és süssük meg 200 fokon, kb. 50 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6130
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Receptkategóriák

Lencsefasírt őzgerincben sütve
Sireta 7 recept

A két ünnep között főztem egy kevés párolt káposztát, nagyobb adagra sikerült, nem fogyott el... Gondoltam, kitalálok hozzá valamit. Jaj, de Új Év napja van, lencsét kell enni!!! Akkor legyen lencsefasírt!!! Remélem, a pempős lencsének is lesz olyan hatása a gazdasági státuszomra, mint a hagyományos lencsefőzeléknek :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...