Nosalty Logó

Sertéstarja cigánypácban rösztivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
V2rider
Sertéstarja cigánypácban rösztivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 562 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 3369 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 116 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 562 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10044.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 3369 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

a hús

a röszti + befejezés

Elkészítés

a hús

  1. Elkészítjük a pácot: lenyomjuk a fokhagymát, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  2. Felszeleteljük a húst, pácoljuk, és a hűtőbe rakjuk letakarva,1 napig hagyjuk pihenni, néha megforgatjuk a húst.

a röszti + befejezés

  1. Másnap lereszeljük a megpucolt krumplit, hagyjuk fél órát pihenni, majd a levét kinyomkodjuk, és összekeverjük a hozzávalókkal.
  2. Előkészítjük a tárcsát, tüzifát, stb. Alágyújtunk, belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk.
  3. Ha felmelegedett a zsír, belerakjuk a húsokat, kicsit átsütjük, majd a tárcsa szélére húzzuk.
  4. A krumplis masszából tenyérnyi darabokat szaggatunk nedves kézzel, majd óvatosan a tárcsa közepébe rakjuk.
  5. A sütés folyamán többször óvatosan, villával alányúlunk a rösztiknek, mert könnyen leragadnak, és ha az alja megpirul, megfordítjuk.
  6. A húsokat a sütés folyamán néhányszor a zsírba nyomjuk, majd ismét a tárcsa szélére húzzuk, ha az egyik fele megpirult, megfordítjuk.
  7. Ha megsültek, kiszedjük, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4439
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

V2rider 21 recept

Tavaly ősszel a lévai vásárban láttam, hogy a hús mellett a tárcsán rösztit sütnek, akkor elhatároztam, ezt én is kipróbálom. A vasárnapi ebéd főfogásaként tálaltam, nagy sikere volt.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:D

Zoli

Kedves Easyrider! Ezt a pácot eddig nem ismertem. Ki fogom próbálni. Köszönöm: Zoli

V2rider

Szívesen keresztapu :-)! Csak annak ajánlom,aki szereti a fokhagymát,mert annak az íze dominál.

Zoli

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az er?s fokhagyma hatásra. Hál' Istennek nálunk mindenki szereti a családban. Pünkösdkor együtt lesz a család , ha az id?járás megengedi tárcsázni is fogunk. Köszönöm: Zoli

Törölt felhasználó

Kedves Keresztfiam! Eddig nem referáltam, de tényleg kiváló a recepted. Mindenkinek nagyon ízlett. A bográcsos lecsós recepted alapján találtam újra ide. Hasonló jó recepteket kívánok : Zoli

V2rider

Szia Zoli! Másodszor is regisztráltál? Örülök,hogy elnyerte a tetszéseteket a recept!

Gabys

Szió, véletlenül találtam meg a receptedet. Mivel én is szeretek tárcsán sütni, (tettem is fel ilyen tipusú kaját az oldalra) sajnálom, hogy most bukkantam rá. Ezzel együtt elteszem, remélem még lesz olyan hétvége, hogy ki tudom próbálni. A rösztis megoldás + különösen tetszik, nagyon jó ötlet. Köszi a receptet, Gabi

V2rider

Szia Gabys! Örülök,hogy tetszik a recept! Még én sem zártam le a szabadtéri sütést-f?zés szezonját,hétvégére tervezek egy bográcsozást.Az igazi ellenség a kinti f?z?cskénél nem a hideg,hanem a szél. További jó sütést f?zést kívánok! Szilárd

Hozzávalók

a hús

a röszti + befejezés

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.