r
Nosalty Logó

Pácolt flekken

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
b.agi
Pácolt flekken
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.6 g

Zsír

  • Összesen
    534.3 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.7 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 6394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús pácolása:
  2. A tarját szeletekre vágjuk, és kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. 2 db hagymát felkarikázunk a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Jénai tálba rétegezzük a húsokat, közé tesszük a hagymákat, olajjal kicsit meglocsoljuk, majd annyi vizet engedünk rá, hogy pont ellepje.
  5. Folpackkal szorosan lefedjük, és 1-2 napig hagyjuk pácolódni.
  6. Sütés:
  7. Sütés előtt a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
  8. A grillrácsot kinyitjuk, befedjük a szalonna szeletekkel.
  9. Erre terítjük a husikat, majd ráhalmozzuk a hagymát. Aztán ismét hús jön, amit betakarunk a maradék szalonna szeletekkel.
  10. A rácsot rázárjuk, és faszén parázson kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16641
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron sokszor el szoktuk készíteni, kerti partykra kiváló, egyedi étel. A pácolást variálhatjuk még más fűszerekkel is (kakukkfű, bazsalikom, oregano, stb,), megkenhetjük mustárral a szeleteket, vagy valamilyen paprikás fűszerkeverékkel szórhatjuk meg. Mindenki ízlése és fantáziája szerint variálhatja !! :-))) Nagyon finom, kiadós étel, amit kínálhatunk friss kenyérrel, grillezett burgonyával, zöldséggel, mustárral, friss salátával, kovászos uborkával...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.