Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-citromos csirke grillezve

Rozmaringos-citromos csirke grillezve
Rozmaringos-citromos csirke grillezve
140 perc / előkészület: 30 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokat grillezünk, nagyon jó szórakozásnak tartom még hét közben is. A rengeteg recept közül, amiket készítünk, ez az egyik kedvencünk. A csirke lehet kisebb is persze, akkor rövidebb ideig kell sütni.

hozzávalók / 4 adag

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A fűszerezés

  1. A fokhagymát kissé megpucoljuk, csak a vastag héját, nem szedjük szét gerezdjeire, egyben fogjuk sütni. Levágunk a tetejéről egy kis darabot, hogy a gerezdek láthatóvá váljanak. Rátesszük egy darab alufóliára, meglocsoljuk az olajjal, és becsomagoljuk, de nem túl szorosan. Sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy a gerezdek puhák legyenek, de ne égjenek vagy süljenek meg nagyon. Egy kis tálkába kinyomjuk a fokhagymát.
  2. A tálba a fokhagymához keverjük a reszelt citrom héját, 1 ek citromlevet, friss rozmaringot, sót és a borsot. Jól kikeverjük.

A csirke

  1. A csirkéről leszedjük a felesleges zsírt, megmossuk, és lehetőség szerint szárazra töröljük. A csirke bőrét óvatosan felszedjük, és a comb és a mellrészt a bőr alatt bedörzsöljük a fűszer felével. Vigyázzunk, nehogy elszakítsuk a csirke bőrét. A maradék fűszerrel kívülről kenjük be.
  2. A belsejét sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a 4 szál rozmaringot. A csirkét összekötözzük, először a hátán fekvő áldozat:), combja végére hurkot kötünk, majd megfordítjuk, a madzagot keresztbe húzva a hátán ismét a hátára fordítjuk, és a testéhez szorítva a szárnyát, a mellen megkötjük. Ha ezzel a művelettel megvagyunk, a belsejébe öntjük a fehérbort és a citromlét.
  3. A lényeg a nagyobb darab húsok grillezése esetében, hogy ne direkt érje a húst a forróság, tehát a felforrósított faszenet a grill szélére kaparjuk. (A képen látható módon.) A csirkét a grill közepére helyezzük, mellel felfelé, és letakarva sütjük másfél óráig. A letakaráshoz megteszi egy régi nagy lábos vagy lavór (akinek nincs grillező eszköze tetővel).
  4. A sütés felénél rátehetünk pár szelet citromot a csirkére, díszítésként. Levesszük a grillről, betakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres grill csirke, egész csirke grillen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
fokhagyma 1 fej
olívaolaj 1 teáskanál
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
rozmaring 1 ek
1 tk
bors 0.5 tk
csirke 1500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 4 szál
fehérbor 50 ml