r
Nosalty Logó

Rozmaringos-citromos csirke grillezve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Rozmaringos-citromos csirke grillezve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 601 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 2408 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 141 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 601 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5844.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    816 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2408 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Elkészítés

A fűszerezéshez

  1. A fokhagymát kissé megpucoljuk, csak a vastag héját, nem szedjük szét gerezdjeire, egyben fogjuk sütni. Levágunk a tetejéről egy kis darabot, hogy a gerezdek láthatóvá váljanak. Rátesszük egy darab alufóliára, meglocsoljuk az olajjal, és becsomagoljuk, de nem túl szorosan. Sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy a gerezdek puhák legyenek, de ne égjenek vagy süljenek meg nagyon. Egy kis tálkába kinyomjuk a fokhagymát.
  2. A tálba a fokhagymához keverjük a reszelt citrom héját, 1 ek citromlevet, friss rozmaringot, sót és a borsot. Jól kikeverjük.

A csirkéhez

  1. A csirkéről leszedjük a felesleges zsírt, megmossuk, és lehetőség szerint szárazra töröljük. A csirke bőrét óvatosan felszedjük, és a comb és a mellrészt a bőr alatt bedörzsöljük a fűszer felével. Vigyázzunk, nehogy elszakítsuk a csirke bőrét. A maradék fűszerrel kívülről kenjük be.
  2. A belsejét sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a 4 szál rozmaringot. A csirkét összekötözzük, először a hátán fekvő áldozat:), combja végére hurkot kötünk, majd megfordítjuk, a madzagot keresztbe húzva a hátán ismét a hátára fordítjuk, és a testéhez szorítva a szárnyát, a mellen megkötjük. Ha ezzel a művelettel megvagyunk, a belsejébe öntjük a fehérbort és a citromlét.
  3. A lényeg a nagyobb darab húsok grillezése esetében, hogy ne direkt érje a húst a forróság, tehát a felforrósított faszenet a grill szélére kaparjuk. (A képen látható módon.) A csirkét a grill közepére helyezzük, mellel felfelé, és letakarva sütjük másfél óráig. A letakaráshoz megteszi egy régi nagy lábos vagy lavór (akinek nincs grillező eszköze tetővel).
  4. A sütés felénél rátehetünk pár szelet citromot a csirkére, díszítésként. Levesszük a grillről, betakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük.
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2830
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nagyon sokat grillezünk, nagyon jó szórakozásnak tartom még hét közben is. A rengeteg recept közül, amiket készítünk, ez az egyik kedvencünk. A csirke lehet kisebb is persze, akkor rövidebb ideig kell sütni.

Hozzávalók

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek