r
Nosalty Logó

Grillezett báránygerinc

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Grillezett báránygerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 4908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    453.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    812 micro
  • β-karotin
    6133 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 4908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Elkészítés

A báránygerinchez

  1. A báránygerinc szeleteket bevagdossuk a szélein, ahol hártyák futnak a húson. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van, és mindegyik szeletet megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon levegő közöttük. A legfelső húsokat még külön is beolajozzuk, és szorosan rányomunk egy darab folpack-ot, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
  2. A hús grillezése előtt a paradicsomokat és a pucolt hagymát karikára vágjuk, a tálaló tálakra ízlésesen elrendezzük, és megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd rádobjuk az olívabogyókat is.
  3. A hússzeleteket kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és mind a két felén megsózzuk. A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 5-6 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyönyörű Balaton-felvidék ideális hátteret nyújtott a film elkészítéséhez. A grillbárány egyik fontos alkótóeleme a csontja! Igazi gasztronómiai élmény "lecsócsálni" róla a húst.

Hozzávalók

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek