r
Nosalty Logó

Grillezett báránygerinc

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Grillezett báránygerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 4908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    453.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    812 micro
  • β-karotin
    6133 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 4908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Elkészítés

A báránygerinchez

  1. A báránygerinc szeleteket bevagdossuk a szélein, ahol hártyák futnak a húson. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van, és mindegyik szeletet megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon levegő közöttük. A legfelső húsokat még külön is beolajozzuk, és szorosan rányomunk egy darab folpack-ot, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
  2. A hús grillezése előtt a paradicsomokat és a pucolt hagymát karikára vágjuk, a tálaló tálakra ízlésesen elrendezzük, és megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd rádobjuk az olívabogyókat is.
  3. A hússzeleteket kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és mind a két felén megsózzuk. A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 5-6 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5873
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyönyörű Balaton-felvidék ideális hátteret nyújtott a film elkészítéséhez. A grillbárány egyik fontos alkótóeleme a csontja! Igazi gasztronómiai élmény "lecsócsálni" róla a húst.

Hozzávalók

A báránygerinchez

A fűszerkeverékhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...