Nosalty Logó

Tárcsán grillezett csirkecomb és tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Tárcsán grillezett csirkecomb és tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1906 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 11438 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3799.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1906 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    553.1 g

Zsír

  • Összesen
    953.3 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    419 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    268 g
  • Koleszterin
    2437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22795.8 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    742 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    6384 mg
  • Nátrium
    14203 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3563 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    216 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    180 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 11438 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk a forgónál, és kicsontozzuk. A tarját megmossuk, szárazra törölgetjük. A húsokat sem klopfolni, sem sózninem kell!
  2. Egy nagy tálba (lehetőleg jénai) beleszórjuk az egész zacskógrill fűszersót, 2 evőkanál mustárt, kevés olajjal alaposankikeverjük, majd felöntjük a maradék olajjal, és ismét alaposan átkeverjük.
  3. Beletesszük a húsokat, és minden 2. sor után megforgatjuk úgy, hogy az alsó sor felülre kerüljön, hogy a mustáros páclé mindenhol befedje a húsokat.
  4. Egy éjszakára vagy egy napralefedve a hűtőbe tesszük érni. Feltétlenül le kell takarni, mert elég erős, intenzív illata lesz.
  5. Másnap megpucoljuk egészbe hagyva a gombát, átmossuk, de nem hagyjuk benne a vízbe.
  6. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszú, vékony csíkokra vágjuk (mirelit formájúra).
  7. A hűtőből elővesszük a bepácolt husit, ésjól átforgatjuk.
  8. A párunkkal a bogrács helyen tűzet csináltatunk, és ráhelyeztetjük a tárcsát.:)
  9. A tárcsát nem kell megolajozni, csak felforrósítani (mintha wokban sűtnénk). Arra figyeljünk oda, hogy a tűz a tárcsát körbe mindenhol érje, ne csak a közepe melegedjen, míg a húst sütjük.
  10. Vizet a tárcsa pereméreráfröcskölve ellenőrizzük, hogy elég forró. Ha igen, ráhelyezzük körbe az első szelet húsokat.
  11. Mire körberakjuk, az első szeleteket húslapáttal mozgassuk meg, a középre lefolyó olajba belemártva húzzuk vissza a helyére. Ezt néhányszor ismételjük meg. Ha már pirosas barna színe lesz, fordítsuk meg, és süssük meg mártogatva.
  12. Az összes húst így megsütjük. Körönként kb. 10 perc. Szedjük ki egy hosszúkás tálba szépen elrendezve.
  13. Az utolsó sor húsnál a tálban lévő olajat a tárcsa közepére öntjük, és a megpucolt gombát beleszórjuk. Időnként megkeverve megsütjük.
  14. Ha megsült a gombánk, kiszedjük, a hús mellé tesszük.
  15. A gomba helyére beleszórjuk a hosszúkásra és vékonyra szeletelt burgonyát. Időnként megkeverve megsütjük. Majd ezt is a tálra szedjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 178
  • Össznézettség: 45947
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt kedvenc unokabátyámnál ettünk először tárcsás húst. Isteni finom volt, nem győztem dicsérni, így idővel meglepett egy tárcsával. Akkor még nem lehetett kapni ilyet, ma már igen, bár nem olcsó. A fűszerezést nem nagyon cifráztam, ez a fűszersó bevált, mustárral együtt nagyszerű ízt ad a húsnak, gombának és a krumplinak. Én húsadagból többet szoktam sütni, mint a megadott mennyiség, mert másnap mikróban megmelegítve ugyanolyan finom, bár a családom hidegen is kedveli bármilyen hideg salátával tálalva.    Rendkívül egyszerű elkészíteni, garantált a siker, bár leírva bonyolultnak tűnhet. A férjem Nr1. grill étele. Ezért még a tárcsa elsúrolását is szó nélkül bevállalja, és fixen állítja attól olyan finom, hogy az Ő remek, egyenletes tűzével a sütés lényegi részét végrehajtotta.:)

Hozzászólások

Wilson bá

Szia Gabys, most néztem csak meg a hozzászólásod és a recepted. A gomba biztosan feldobja ezt az amúgy is rendkívül gazdag kaját - ez eszembe sem jutott. Egyébként szerintem ez egy olyan étel, amibe tényleg mindent bele lehet tolni - bár vigyázni kell arra, hogy mit meddig sütsz a tárcsán. Köszi a recepted, és külön köszönöm a gomba ötletét - áprilisban így készül az els? tárcsás kaja.:-) üdv: wilson bá.

Gabys

Szia, semmi baj:) Én a zöldség variációdnak örültem meg, nekem az nem jutott az eszembe. Jó, hogy lehet ötleteket megosztani. Ez a tárcsás sütögetés nagyon jó dolog, egész más a hús. Pácolásonként is lehet variálni. De ezt Neked nem kell elmesélnem:) Alig várom már a nyarat.....üdv: Gabi

Wilson bá

Szia Gabi! A tárcsás/bográcsos/grillez?s kaja soha nem egyenl? a konyhai f?zéssel -, itt szabadabban el lehet lendíteni a kereket. Én általában rögtönzök ha tárcsán készítem a kaját, és ebbe szerintem sok minden belefér. Azt tapasztalom, hogy annál jobb lesz az étel, minél gyorsabban és minél több fajta f?szert/egyebet teszel bele. Azt jó tanácsként mondom, hogy ez a szabadosság visszaüthet, ha nem tudod, hogy melyik adalékot mikor/mennyi ideig/milyen sorrendben sütöd. Sok sikert kívánok a következ? tárcsás ételhez, üdv: wilson bá.

Törölt felhasználó

Helló! Csak megemlítenem a gombát forró olajban téve egyszer megfordítva már szedni is ki akkor marad roppanós.

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek