Tárcsán grillezett csirkecomb és tarja
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
583g csirkecomb649 kcal
-
200g sertéstarja372 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
5g fűszersó0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
167g gomba36 kcal
-
167g burgonya96 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
3500g csirkecomb3895 kcal
-
1200g sertéstarja2232 kcal
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
-
30g fűszersó0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
1000g gomba213 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
48.2g csirkecomb54 kcal
-
16.5g sertéstarja31 kcal
-
62 kcal
-
0.4g fűszersó0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
13.8g gomba3 kcal
-
13.8g burgonya8 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 158.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3799.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1064 mg
-
Nátrium 2367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 593.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 553.1 g
Zsír
-
Összesen 953.3 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 419 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 268 g
-
Koleszterin 2437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22795.8 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 742 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 856 mg
-
Foszfor 6384 mg
-
Nátrium 14203 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3563 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 216 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 464 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 180 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 1900 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1746 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
-
14 db csirkecomb
-
1.2 kg sertéstarja
-
6 dl napraforgó olaj
-
2 ek mustár
-
1 kg gomba
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk a forgónál, és kicsontozzuk. A tarját megmossuk, szárazra törölgetjük. A húsokat sem klopfolni, sem sózninem kell!
- Egy nagy tálba (lehetőleg jénai) beleszórjuk az egész zacskógrill fűszersót, 2 evőkanál mustárt, kevés olajjal alaposankikeverjük, majd felöntjük a maradék olajjal, és ismét alaposan átkeverjük.
- Beletesszük a húsokat, és minden 2. sor után megforgatjuk úgy, hogy az alsó sor felülre kerüljön, hogy a mustáros páclé mindenhol befedje a húsokat.
- Egy éjszakára vagy egy napralefedve a hűtőbe tesszük érni. Feltétlenül le kell takarni, mert elég erős, intenzív illata lesz.
- Másnap megpucoljuk egészbe hagyva a gombát, átmossuk, de nem hagyjuk benne a vízbe.
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszú, vékony csíkokra vágjuk (mirelit formájúra).
- A hűtőből elővesszük a bepácolt husit, ésjól átforgatjuk.
- A párunkkal a bogrács helyen tűzet csináltatunk, és ráhelyeztetjük a tárcsát.:)
- A tárcsát nem kell megolajozni, csak felforrósítani (mintha wokban sűtnénk). Arra figyeljünk oda, hogy a tűz a tárcsát körbe mindenhol érje, ne csak a közepe melegedjen, míg a húst sütjük.
- Vizet a tárcsa pereméreráfröcskölve ellenőrizzük, hogy elég forró. Ha igen, ráhelyezzük körbe az első szelet húsokat.
- Mire körberakjuk, az első szeleteket húslapáttal mozgassuk meg, a középre lefolyó olajba belemártva húzzuk vissza a helyére. Ezt néhányszor ismételjük meg. Ha már pirosas barna színe lesz, fordítsuk meg, és süssük meg mártogatva.
- Az összes húst így megsütjük. Körönként kb. 10 perc. Szedjük ki egy hosszúkás tálba szépen elrendezve.
- Az utolsó sor húsnál a tálban lévő olajat a tárcsa közepére öntjük, és a megpucolt gombát beleszórjuk. Időnként megkeverve megsütjük.
- Ha megsült a gombánk, kiszedjük, a hús mellé tesszük.
- A gomba helyére beleszórjuk a hosszúkásra és vékonyra szeletelt burgonyát. Időnként megkeverve megsütjük. Majd ezt is a tálra szedjük.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 52035
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évekkel ezelőtt kedvenc unokabátyámnál ettünk először tárcsás húst. Isteni finom volt, nem győztem dicsérni, így idővel meglepett egy tárcsával. Akkor még nem lehetett kapni ilyet, ma már igen, bár nem olcsó. A fűszerezést nem nagyon cifráztam, ez a fűszersó bevált, mustárral együtt nagyszerű ízt ad a húsnak, gombának és a krumplinak. Én húsadagból többet szoktam sütni, mint a megadott mennyiség, mert másnap mikróban megmelegítve ugyanolyan finom, bár a családom hidegen is kedveli bármilyen hideg salátával tálalva. Rendkívül egyszerű elkészíteni, garantált a siker, bár leírva bonyolultnak tűnhet. A férjem Nr1. grill étele. Ezért még a tárcsa elsúrolását is szó nélkül bevállalja, és fixen állítja attól olyan finom, hogy az Ő remek, egyenletes tűzével a sütés lényegi részét végrehajtotta.:)