Sertéspörkölt tarjából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Heni0326
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
pörkölthöz:
-
250g sertéstarja465 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
1 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
nokedlihez:
-
14g tojás17 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
63g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
972
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
pörkölthöz:
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
6 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
nokedlihez:
-
55g tojás69 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
3882
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
pörkölthöz:
-
40.8g sertéstarja76 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
2g paprika0 kcal
-
1.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8.2g vörösbor7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
nokedlihez:
-
2.2g tojás3 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
10.2g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
158
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 1152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 412.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
972
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.5 g
Zsír
-
Összesen 171.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8398.7 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 399 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2573 mg
-
Nátrium 4608 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1651.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 355 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 1085 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
3882
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 189 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
pörkölthöz:
-
1 nagy db paradicsom
-
1 kk majoranna
-
1 csipet bors
-
4 db babérlevél
nokedlihez:
-
1 db tojás
-
350 g finomliszt
-
2.5 dl víz
-
1 teáskanál só
Elkészítés
pörkölthöz:
- A tarját megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A zsírt beletesszük egy nem teflonos lábosba, lényeg, hogy tudjon benne pirulni. A tűzhelyet maximum fokozatra állítjuk. A hagymát, zöldségeket felkockázzuk.
- A húst elkezdjük legnagyobb lángon pirítani a zsíron, az a lényeg, hogy sercegjen, hogy az ízét bezárjuk a húsba. Ha itt-ott odapirult, akkor hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, majd ha ezzel is pirítjuk pár percig, majd jöhetnek a zöldségek (paradicsom, paprika, hegyes erős). Ezek után befűszerezzük (só, bors, babérlevél, petrezselyem, majoranna), egyedül az őrölt pirospaprikát nem adjuk hozzá.
- Amint elfövi a levét, folyamatosan kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak piruljon, ezt megtesszük 3-4x.
- Amint már úgy érezzük, kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát is, és bő lével engedjük fel, éppen ellepje a víz a húsokat. Lefedjük fedővel, és takarékon főzzük kb. 30-40 percig, néha megkevergetve.
- Ha úgy érezzük puha, hozzáadjuk a vörösbort és a vajat, ezek után még főzzük 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon és a vaj elolvadjon.
nokedlihez:
- Közben megcsináljuk a nokedlit: a hozzávalókat összekeverjük. Sűrű, csomós masszát kell kapnunk, nem kell teljesen kidolgozni.
- Ha megvan, forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele, és ha feljön a tetejére, kivesszük szűrővel (ez kb. 7-8 perc főzés takarékon). Ha megfőtt, átszűrjük, és hideg víz alá tesszük, majd egy külön tálba tesszük, és fedő alatt tartjuk, amíg megfő a pörkölt.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 29695
- Feltöltés dátuma: 2020. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Heni0326
1 recept
Sertéspörkölt tarjából? - Igen!