r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt tarjából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Heni0326
Sertéspörkölt tarjából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 3882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölthöz:

nokedlihez:

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8398.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    4608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 3882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

pörkölthöz:

nokedlihez:

Elkészítés

pörkölthöz:

  1. A tarját megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A zsírt beletesszük egy nem teflonos lábosba, lényeg, hogy tudjon benne pirulni. A tűzhelyet maximum fokozatra állítjuk. A hagymát, zöldségeket felkockázzuk.
  2. A húst elkezdjük legnagyobb lángon pirítani a zsíron, az a lényeg, hogy sercegjen, hogy az ízét bezárjuk a húsba. Ha itt-ott odapirult, akkor hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, majd ha ezzel is pirítjuk pár percig, majd jöhetnek a zöldségek (paradicsom, paprika, hegyes erős). Ezek után befűszerezzük (só, bors, babérlevél, petrezselyem, majoranna), egyedül az őrölt pirospaprikát nem adjuk hozzá.
  3. Amint elfövi a levét, folyamatosan kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak piruljon, ezt megtesszük 3-4x.
  4. Amint már úgy érezzük, kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát is, és bő lével engedjük fel, éppen ellepje a víz a húsokat. Lefedjük fedővel, és takarékon főzzük kb. 30-40 percig, néha megkevergetve.
  5. Ha úgy érezzük puha, hozzáadjuk a vörösbort és a vajat, ezek után még főzzük 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon és a vaj elolvadjon.

nokedlihez:

  1. Közben megcsináljuk a nokedlit: a hozzávalókat összekeverjük. Sűrű, csomós masszát kell kapnunk, nem kell teljesen kidolgozni.
  2. Ha megvan, forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele, és ha feljön a tetejére, kivesszük szűrővel (ez kb. 7-8 perc főzés takarékon). Ha megfőtt, átszűrjük, és hideg víz alá tesszük, majd egy külön tálba tesszük, és fedő alatt tartjuk, amíg megfő a pörkölt.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 29695
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Heni0326 1 recept

Sertéspörkölt tarjából? - Igen!

Hozzávalók

pörkölthöz:

nokedlihez:

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...