Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt tarjából

Sertéspörkölt tarjából
Sertéspörkölt tarjából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéspörkölt tarjából? - Igen!

hozzávalók / 4 adag

pörkölthöz:

nokedlihez:

Szólj hozzá!

elkészítés

pörkölthöz:

  1. A tarját megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A zsírt beletesszük egy nem teflonos lábosba, lényeg, hogy tudjon benne pirulni. A tűzhelyet maximum fokozatra állítjuk. A hagymát, zöldségeket felkockázzuk.
  2. A húst elkezdjük legnagyobb lángon pirítani a zsíron, az a lényeg, hogy sercegjen, hogy az ízét bezárjuk a húsba. Ha itt-ott odapirult, akkor hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, majd ha ezzel is pirítjuk pár percig, majd jöhetnek a zöldségek (paradicsom, paprika, hegyes erős). Ezek után befűszerezzük (só, bors, babérlevél, petrezselyem, majoranna), egyedül az őrölt pirospaprikát nem adjuk hozzá.
  3. Amint elfövi a levét, folyamatosan kevés vizet adagolunk hozzá, éppen csak piruljon, ezt megtesszük 3-4x.
  4. Amint már úgy érezzük, kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát is, és bő lével engedjük fel, éppen ellepje a víz a húsokat. Lefedjük fedővel, és takarékon főzzük kb. 30-40 percig, néha megkevergetve.
  5. Ha úgy érezzük puha, hozzáadjuk a vörösbort és a vajat, ezek után még főzzük 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon és a vaj elolvadjon.

nokedlihez:

  1. Közben megcsináljuk a nokedlit: a hozzávalókat összekeverjük. Sűrű, csomós masszát kell kapnunk, nem kell teljesen kidolgozni.
  2. Ha megvan, forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele, és ha feljön a tetejére, kivesszük szűrővel (ez kb. 7-8 perc főzés takarékon). Ha megfőtt, átszűrjük, és hideg víz alá tesszük, majd egy külön tálba tesszük, és fedő alatt tartjuk, amíg megfő a pörkölt.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 1 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Heni0326

Mióta szakács: 2020.01.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznópörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

972
sertéstarja 1 kg
sertészsír 1 ek
paradicsom 1 nagy db
paprika 0.5 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 db
vaj 3 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 1 kk
1 kávéskanál
bors 1 csipet
petrezselyem 1 szál
vörösbor 2 dl
babérlevél 4 db
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 350 g
víz 2.5 dl
1 teáskanál