r
Nosalty Logó

Csirkecombok vitamin körettel sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkecombok vitamin körettel sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Köret elkészítése

Sütés

Összesen 932 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Köret elkészítése

Sütés

Összesen 3730 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Köret elkészítése

Sütés

Összesen 90 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3789 micro
  • β-karotin
    9283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 932 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4019 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    15157 micro
  • β-karotin
    37133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4890 micro
Összesen 3730 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Köret elkészítése

Sütés

Elkészítés

Köret elkészítése

  1. Beleöntjük az olajat egy tepsibe, kb. 1 mm magasan állnia kell az alján.
  2. Jöhetnek bele a tetszés szerint darabolt zöldségek. Arra figyeljünk, hogy ami keményebb, nehezebben sül, azt apróbbra vágjuk. (Én a hagymákat rusztikus kockákra, a répát és a krumplit hasábokba szelem, a zöldbabot egészben hagyom. A céklát viszont egész apró 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, mert az nehezebben sül át.)
  3. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk lehetőleg friss rozmaringgal. Majd az egészet egy fakanállal összekeverjük, hogy az olaj mindenhol érje a zöldségeket.

Sütés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, és ráhalmozzuk a köret tetejére.
  2. A tepsit lefedjük egy alufóliával, és előmelegített sütőben körülbelül másfél óra hosszáig, 150 fokon sütjük. Az olaj alatta marad, a hús kis levet enged, tehát nem fog megégni.
  3. Ha már nagyjából minden zöldség puha és a hús is átsült, levesszük a fóliát, és 180 fokon még 20 percig sütjük, hogy a hús bőre megpiruljon és ropogós legyen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1349
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahogy beköszönt az ősz, felszedjük a kertből a zöldségeket, homokládába tesszük vagy befőzzük, és a spájzból illetve a mélyhűtőből egész télen csemegézhetünk belőle. Mindig akad egy jókora mennyiség, amivel az ember már nem tud mit kezdeni. Ilyenkor fogok egy nagy tepsit, teleszórom minden földi jóval, ami a kertben megtalálható még az ősz elején, ráhalmozok pár csirkecombot, és a sütőben egy-két óra alatt pirosra sütöm. Igazi vendégváró étel, nem jár nagy maszatolással, olcsó, és kis mennyiségben bele sem érdemes fogni. :)

Hozzávalók

Köret elkészítése

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek