Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos tavaszi csirke

Joghurtos tavaszi csirke
Joghurtos tavaszi csirke
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi sültek egyhangúságát szerettem volna valami egészséges, de mégis laktató formába ölteni. Így jött hát az ihlet a piacon.

hozzávalók / 4 adag

Pácolás

Összeállítás, sütés

ajánlat

Tálalható rizzsel, zöldségkörettel vagy salátával. A visszamaradt léből és a felaprított gombatönkökből én egy gyors szószt készítettem, amit a friss salátára öntöttem, de akár rizs mellé is jól megy.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A nagyobb méretű csirkemellfiléket lemossuk, majd nagyjából hüvelykujjnyi vastagon akkora karikákra szeleteljük, mint amekkora karikákat ki tud adni a paradicsom.
  2. A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal.
  3. Egy tálban összekeverjük alaposan a húst és a fokhagymás joghurtot, majd 1 napra hűtőbe téve pácoljuk.

Spenót párolása

  1. A spenótot megmossuk, majd egészben egy nagyobb lábasba tesszük nagyon kevés vízzel (épp, csak fedje a lábas alját).
  2. A fokhagymát apróra kockázva hozzáadjuk, majd sóval hintjük, és összekeverjük a spenóttal.
  3. Fedő alatt kis lángon pároljuk, majd többször megforgatjuk.
  4. Amint a spenót puhára összeesik, különvesszük. A visszamaradt lét félretesszük szósz készítéséhez.

Összeállítás, majd sütés

  1. A sütőtálat kevés vajjal kikenjük.
  2. A felkarikázott paradicsomokat szorosan elhelyezzük a tálon.
  3. A paradicsomra rátesszük a hússzeleteket, majd ízlés szerint sózzuk.
  4. A spenótot szépen elterítjük a húsokon.
  5. A megpucolt gombának a tönkjét kiszedjük, majd lehetőleg érleltebb, kemény sajtot teszünk a helyébe. Ezután a kalapokat felhelyezzük a spenótra, majd egy fogpiszkálóval középen átszúrva rögzíthetjük tornyokat. (A gomba tönkjét félre lehet tenni szósz készítéséhez.)
  6. A pácból visszamaradt fél doboz joghurttal lefedjük a gombákat.
  7. Előmelegített sütőbe helyezve, cirka fél óráig 180 fokon sütjük, majd ha levet eresztett, kivesszük, és meglocsoljuk a saját levével. Ezután visszatesszük, majd 250 fokon még fél órát sütjük.
  8. Kivétel után közvetlenül még egyszer meglocsolható a levével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x25x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haribor

Mióta szakács: 2017.04.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
joghurt 350 ml
fokhagymapor 0 ízlés szerint
csirkemell filé 1 db
paradicsom 5 közepes db
spenót 0.5 kg
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
csiperkegomba 18 nagy db
sajt 5 dkg