Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól

Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól
Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem natúr a csirkemellet, mert nekem nagyon száraz. Így viszont kellemesen szaftossá válik a a kétféle sajttól.

Finom, egyszerű, és nem utolsósorban időtakarékos.

Hidegtálakhoz is javaslom.

hozzávalók / 5 adag

  • 2 fél nagyobb (csont nélküli) csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • kb. 5 dkg szeletelt sajt (lehet füstölt is)
  • 10 dkg tejszínes tömlős krémsajt
  • kb. 10 dkg szeletelt bacon
  • bors

ajánlat

Burgonyapürével szoktam tálalni, a szafttal kicsit meglocsolva.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, hosszában vékony szeleteket vágunk (kb. 9-10 szelet), sózzuk, borsozzuk.
  2. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk a zöld részét is.
  3. Egy őzgerincformát hosszában kibélelünk baconnal, az alját és az oldalát is. Beleteszünk 1 sor húst, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, rátesszük a szeletelt sajtot. Újabb sor hús, megkenjük a tömlős krémsajttal, rátesszük a maradék húst, befedjük baconnal.
  4. Kb. 1 órát sütjük, a keletkezett pecsenyelét beleöntjük egy kis tálba, tegyük vissza sütőbe még jó 10 percre, hogy alul a bacon picit megsüljön.
  5. Gyors mozdulattal átfordítjuk egy jénaiba vagy tepsibe, és már csak pirulásig sütjük, kb. 10 percig.
  6. Picit hagyjuk kihűlni, majd éles késsel ferdén szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 646
elküldve: 8
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őzgerinc formában sült csirkemell, füstölt sajtos-baconös csirkemell, újhagymás-sajtos-baconös csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-16 17:27

Nagyon szívesen Anyócám:) Remélem el is készíted, és sikere lesz nálatok is. Szép hetet, Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-05-13 07:02

Gabikám ez nagyon guszta. A kis képen az hittem, hogy valami sütemény. Mentettem, ha legközelebb vendégeim érkeznek ezzel lepem meg. Puszi. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-16 17:25

Kicsit elvesztem Piroskám. Pihenni voltunk a párommal végre:) Remélem ízleni fog a vendégeidnek, az elkészítése Neked nem fog gondot okozni. Puszim: Gabi