Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős gőzgombócok

Serpenyős gőzgombócok
Serpenyős gőzgombócok
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az recept Japánból származik. Barátnőm eredeti receptje nem húsos, paradicsomos töltelékkel volt,  de a családom húsevő, így átvariáltam.

Gyakorlatilag bármivel tölthető a tészta, akár hússal, akár zöldségekkel, az elkészítése ugyanez marad.

A recept 8 gombóc elkészítéséhez elég, de ha nem szeretjük a vastag tésztát, vagy a nagy gombócokat akár 12-16 gombóc is kikerül ebből az adagból.

Ízlés szerint a tésztához gyúrhatunk egy tojást is, szebb lesz a színe, és lágyabb az állaga.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (8 db)

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Amíg a töltelékkel foglalkozunk, hagyjuk állni.
  2. A hagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk. Zsiradékon a hússal megsütjük.
  3. Hozzáadjuk a sót és a bazsalikomot.
  4. Amikor kész, hozzáadjuk a spenótot, és aláöntünk kb. 1 dl paradicsomlét, és összefőzzük. Jó sűrű legyen, a vizet teljesen főzzük el róla.
  5. A tésztát 8 részre osztjuk, egyenként kerek lapokra nyújtjuk.
  6. Megtöltjük a fenti töltelékkel, és gombócokat formálunk belőlük.
  7. A gombócokat a zárásukkal lefelé egymás mellé tesszük egy serpenyőbe.
  8. Megszórjuk szezámmaggal.
  9. 1-2 percig közepes lángon sütjük őket.
  10. Majd kb. 2 dl vizet öntünk rá, lefedjük, és teljes lángon a keletkező gőzben 7-8 perc alatt megfőzzük.
  11. Langyosan vagy melegen bazsalikomos paradicsomszósszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 156
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: japán
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos-spenótos gombócok bazsalikomos paradicsomszósszal, spenótos töltött gombócok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaddi
kaddi Wed, 2017-05-24 21:56

koszi a receptet, nagyon jo otlet ez a serpenyos gomboc, foleg ha 1 vagy max. 2 szemelyre kell. es a tesztajaval is jo dolgozni.

seteluas
seteluas / seteluas Sat, 2013-02-16 11:24

Kedves Zsuzsi!

Köszönjük a receptet! Már 2-3x is megcsináltam, és mindig nagyon finom! :)

Üdv:
Fili

316
finomliszt 200 g
sütőpor 5 g
cukor 20 g
napraforgó olaj 1 ek
0.5 ek
víz 0.5 dl
szezámmag 1 ek
víz 2 dl
darált sertéshús 100 g
spenót 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
paradicsomlé 1 dl
napraforgó olaj 1 ek