r
Nosalty Logó

Vegyes gombás zöldborsó karfiolrizzsel

Gombagasztro
Vegyes gombás zöldborsó karfiolrizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

296
Kalória
14g
Fehérje
34.2g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
346.8g
Víz
-
Koleszterin
13.2g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3717 micro
Összesen 296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7433 micro
Összesen 589 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. A zöldborsót előpároljuk, leszűrjük, félretesszük. A gombákat jól megpirítjuk egy kevés zsiradékon, sózzuk, borsozzuk.
  2. A karfiolt kis rózsákra szedjük, egy késes aprítóban rizs méretűre aprítjuk és egy serpenyőben pici folyadékkal (max. 100 ml) fedő alatt pároljuk, ízesítjük fokhagymasóval és jól megpirítjuk.
  3. A zöldfűszereket apróra vágjuk, majd a kész hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek