Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal

Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal
Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam rajzolni tanul, az egész lakás tele van a kis színes lapjaival, kisautók, dömperek, betűk és halacskák ezerszám. Annyira vidám az egész, szeretem nézni, amikor alkot. „Moszt zöld filcet kéjek, moszt lilát, pijoszat, szárgát..." A végeredmény egy nagy színes kavalkád. Pont, mint a főzés. Szeretem, mikor egy étel szép, tarkabarka, élénk színű – na nem ám a színezőanyagoktól… Ha túl sok a sárga, akkor kiegyenlítem egy kis zölddel, ha vidámabbat akarok, már megy is bele a citromsárga, ha még karakteresebbet, szórom a pirosat. Ebben az ételben a burgonya és a sárgarépa vidám narancssárga színe és a spenót komoly mély zöldje dominál tökéletesen kiegészítve egymást. A csavar az egészben a mogyoróvaj. Aki ódzkodik tőle, hagyja ki nyugodtan, szerintem anélkül is biztosan ízletes. De azzal együtt meg…valami mennyei :). 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk.
  2. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével/vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra.
  3. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  4. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított spenótot, és még 1 percig főzzük, éppen hogy a spenót egy kicsit összeessen.
  5. Barna rizzsel/kölessel/quinoával tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 413
elküldve: 6
receptkönyvben: 158
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Chococat

Mióta szakács: 2012.03.01.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édesburgonyás ragu mogyoróvajjal és spenóttal, színes zöldségtál, zöldséges édesburgonya spenóttal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-24 04:23

Jaja, a színek kavalkádja fontos! Ma ez lesz a kôretünk vacsira! Én is mindent szeretek benne...jók a story-jaid is, remélem blogod az van, mert jól írsz Chococat! Üdv, Torma :)))

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2013-03-24 17:16

Kedves Torma!
Köszönet dícsérő szavaidért, aranyos vagy :) A blog is egy olyan valami (mint a kovász és még sok minden más), ami ott motoszkál az agyamban egy ideje, de még nem vágtam bele. Mindazonáltal köszönöm a bíztatást, ki tudja...lehet hogy megadtad a kezdő lökést :)
Remélem jól sikerül a vacsora!
Üdv:Chococat

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-03-25 00:57

Szia Chococat! Nagyon fincsi lett a koret, koszonom! :))) a rizst most kihagytam; 2 fajta friss salata is volt a grillezett steak melle.
Ami a kovaszt meg a blogot illeti; nem kell elhamarkodni, mert mindegyik idot kivano elfoglaltsagot jelent. Persze en csak a kovasz-hasznalatrol tudok kommentalni; az nekem NAGYON bejott! Egyszeruen imadok kovasszal sutni...Ha meglatogatsz egypar kovasz-kenyeres weboldalt, olvashatod a megszallottsagot, ami a legtobbunkre jellemzo! Szerintem idovel muveszette lehet fejleszteni; es pontosan emiatt maga a folyamat (a kenyersutes) sokunknak egy nagyon elvezetes, kreativ idotoltes, nem munka!
Van "egy sanda gyanum" (jo kis magyar kifejezes!;), hogy Te nagyon sikeres lennel a blogoddal; Agi is az, mar most....remelem hamarosan felfedezi a tomeg, mert latni kell mindenkinek a gyonyoru fotoit, receptjeit, meg olvasni a kedves kis torteneteit..:))) Igazi elmeny!
Sok sikert a kovaszkeszitessel! Irj, ha van kerdesed!
Kellemes hetet es Husvetot, udv, Torma :)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2013-03-26 20:04

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! Jól hangzott a komplett vacsora :)
Magával ragadó a lelkesedésetek, Ti kovászkészítők igazán rajongással tudtok róla írni, úgyhogy muszáj lesz kipróbálnom! Persze idő kell, míg a "szakirodalmon" átrágom magam - szeretek informálódni minél több helyről.
Pörög az agyam a blogon, gyűjtöm az ötleteket, meg az anyagot, mindenképpen jelzem, ha megérett a prezentálásra :) Ágié is gyönyörű, igényes és pozitív - csak így érdemes csinálni. Netán őt is Te bújtottad fel? :P

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-03-23 22:45

Kedves Chococat, ez valami fantasztikus lehet! Minden hozzavalojat nagyon szeretem, fokent a mogyorovajat es az edesburgonyat. Egyszer volt egy hasonlo receptem, afrikai mogyoros egyveleg Linda McCartney-tol, de sajnos mar nincs meg a konyv. Egyebkent es en is ugyanugy vagyok: nekem a szinek kavalkadja legalabb annyira fontos, mint az izek. Koszi!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2013-03-24 17:11

Kedves Boribon!
Akkor ez pont neked való :) Igazad van, ez egy afrikai jellegű étel, a végeredmény eszméletlenül krémes és harmonikus ízvilág. Írd meg, milyen lett!
Üdv: Chococat

486
szőlőmagolaj 2 ek
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 0.5 ek
0 ízlés szerint
római kömény 0.5 teáskanál
szegfűszeg 1 csipet
chili 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 nagy db
édesburgonya 50 dkg
zöldség alaplé 5 dl
mogyoróvaj 2 teáskanál
spenót 8 dkg
barnarizs 1 bögre