Nosalty Logó

Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1453 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1762 micro
  • β-karotin
    15470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 485 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3652.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5286 micro
  • β-karotin
    46409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7416 micro
Összesen 1453 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    3014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk.
  2. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével/vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra.
  3. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  4. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított spenótot, és még 1 percig főzzük, éppen hogy a spenót egy kicsit összeessen.
  5. Barna rizzsel/kölessel/quinoával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Kisfiam rajzolni tanul, az egész lakás tele van a kis színes lapjaival, kisautók, dömperek, betűk és halacskák ezerszám. Annyira vidám az egész, szeretem nézni, amikor alkot. „Moszt zöld filcet kéjek, moszt lilát, pijoszat, szárgát..." A végeredmény egy nagy színes kavalkád. Pont, mint a főzés. Szeretem, mikor egy étel szép, tarkabarka, élénk színű – na nem ám a színezőanyagoktól… Ha túl sok a sárga, akkor kiegyenlítem egy kis zölddel, ha vidámabbat akarok, már megy is bele a citromsárga, ha még karakteresebbet, szórom a pirosat. Ebben az ételben a burgonya és a sárgarépa vidám narancssárga színe és a spenót komoly mély zöldje dominál tökéletesen kiegészítve egymást. A csavar az egészben a mogyoróvaj. Aki ódzkodik tőle, hagyja ki nyugodtan, szerintem anélkül is biztosan ízletes. De azzal együtt meg…valami mennyei :). 

Hozzászólások

Boribon

Kedves Chococat, ez valami fantasztikus lehet! Minden hozzavalojat nagyon szeretem, fokent a mogyorovajat es az edesburgonyat. Egyszer volt egy hasonlo receptem, afrikai mogyoros egyveleg Linda McCartney-tol, de sajnos mar nincs meg a konyv. Egyebkent es en is ugyanugy vagyok: nekem a szinek kavalkadja legalabb annyira fontos, mint az izek. Koszi!

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Akkor ez pont neked való :) Igazad van, ez egy afrikai jelleg? étel, a végeredmény eszméletlenül krémes és harmonikus ízvilág. Írd meg, milyen lett! Üdv: Chococat

Torma

Jaja, a színek kavalkádja fontos! Ma ez lesz a kôretünk vacsira! Én is mindent szeretek benne...jók a story-jaid is, remélem blogod az van, mert jól írsz Chococat! Üdv, Torma :)))

Törölt felhasználó

Kedves Torma! Köszönet dícsér? szavaidért, aranyos vagy :) A blog is egy olyan valami (mint a kovász és még sok minden más), ami ott motoszkál az agyamban egy ideje, de még nem vágtam bele. Mindazonáltal köszönöm a bíztatást, ki tudja...lehet hogy megadtad a kezd? lökést :) Remélem jól sikerül a vacsora! Üdv:Chococat

Torma

Szia Chococat! Nagyon fincsi lett a koret, koszonom! :))) a rizst most kihagytam; 2 fajta friss salata is volt a grillezett steak melle. Ami a kovaszt meg a blogot illeti; nem kell elhamarkodni, mert mindegyik idot kivano elfoglaltsagot jelent. Persze en csak a kovasz-hasznalatrol tudok kommentalni; az nekem NAGYON bejott! Egyszeruen imadok kovasszal sutni...Ha meglatogatsz egypar kovasz-kenyeres weboldalt, olvashatod a megszallottsagot, ami a legtobbunkre jellemzo! Szerintem idovel muveszette lehet fejleszteni; es pontosan emiatt maga a folyamat (a kenyersutes) sokunknak egy nagyon elvezetes, kreativ idotoltes, nem munka! Van "egy sanda gyanum" (jo kis magyar kifejezes!;), hogy Te nagyon sikeres lennel a blogoddal; Agi is az, mar most....remelem hamarosan felfedezi a tomeg, mert latni kell mindenkinek a gyonyoru fotoit, receptjeit, meg olvasni a kedves kis torteneteit..:))) Igazi elmeny! Sok sikert a kovaszkeszitessel! Irj, ha van kerdesed! Kellemes hetet es Husvetot, udv, Torma :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! Jól hangzott a komplett vacsora :) Magával ragadó a lelkesedésetek, Ti kovászkészít?k igazán rajongással tudtok róla írni, úgyhogy muszáj lesz kipróbálnom! Persze id? kell, míg a "szakirodalmon" átrágom magam - szeretek informálódni minél több helyr?l. Pörög az agyam a blogon, gy?jtöm az ötleteket, meg az anyagot, mindenképpen jelzem, ha megérett a prezentálásra :) Ágié is gyönyör?, igényes és pozitív - csak így érdemes csinálni. Netán ?t is Te bújtottad fel? :P

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek