Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sciskanice (szlovák sós-tejfölös tekercs)

Sciskanice  (szlovák sós-tejfölös tekercs)
Sciskanice  (szlovák sós-tejfölös tekercs)
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy szlovák web oldalon olvastam. Ebből az adagból kb. 32-36 kisebb darab lesz.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Kínálhatjuk levesek, mártások, borok, sörök vagy savanyú tej mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, az összemorzsolt élesztő, a tojássárgáját, a lisztet, és sima tésztát gyúrunk.
  2. Hengert formálunk a tésztából. Darabokra vágjuk, és palacsinta alakúra sodorjuk (kb. 20 cm átmérőjű).
  3. Az első töltelék esetében minden tésztadarabot olvasztott vajjal / zsírral megkenünk, majd megkenjük tejföllel, meghintjük búzadarával(grízzel) és egy kis sóval.
  4. Szorosan feltekerjük, egymás mellé rakjuk egy olajozott tepsibe.A tetejüket megkenjük zsírral, és a megmaradt tejfölt a tetejére kenjük.
  5. A második töltelék esetében a tepertő daráljuk le egy húsdarálón, és keverjük össze tejföllel és a tojással.
  6. Borsozzuk,ha szükséges adjunk hozzá egy kevés sót.
  7. A tésztán kenjük szét, tekerjük fel, és szorosan egymás mellé tegyük egy olajozott tepsibe őket. A tetejüket kenjük meg olvasztott zsírral/vajjal. Ha szeretnénk még megszórhatjuk egész köménymaggal is.
  8. Előmelegített sütöbe tesszük, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 313
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös burító szlovák módra, tepertős tekercs, szlovák sós csemege

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-10-27 13:52

No, elkészítettem, igaz a tepertőset azt gombásnak, hát, mit ne mondjak, igen érdekes. Nagyon laktató, még szerencse, hogy csak fél adagból sütöttem, mert különben ezt kéne ennünk egy hétig. :-) Nem igen értem, miért számít ez a kaja köretnek, vagyis nem tudom elképzelni, hogy emellé még bármi más is beférjen valaki gyomrába, hacsak nem egy egészen kis darabkát eszik meg belőle. De akkor meg minek ilyen irdatlan mennyiség? Na mindegy. Amúgy az íze valahol a krumplilángos és a burgonyakrokett közt van félúton. Elég fura...egy biztos..: ahogy a japán konyhának sem, úgy a szlovák konyhának sem leszek megszállott híve a közeljövőben, de egynek azért jó volt...:-)

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2011-10-27 18:00

Szia Tmea!
Örülök hogy elkészítetted.Ez azért köret,mert savanyú tejes levesek vagy gulyás levesek mellé tálalják.De önmagában is ehetö.Maria

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-10-25 21:41

Az élesztőt nem kell felfuttatni, és nem kell keleszteni sem, csak bekeverni a tésztájába, összegyúrni, formázni, tölteni,sütni? Ez érdekes...

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2011-10-25 21:51

Syia Tmea!
Nemkell az élesztöt felfuttatni és keleszteni sem szükséges.De ha nem vagy benne biztos hogy sikerülni fog akkor ezeket a müveleteket megcsinálhatod,elrontani nem fogod vele.Sok sikert hozzá.Maria

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2010-11-29 03:38

Kedves Maria, az mi a kepen, ami a tekercsek mellett van? Rakott etelnek tunik es nagyon tetszik. Leirod annak a receptjet is? Koszonom!

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2010-11-29 08:57

Szia Boribon!
Az ami atöpörtyüs tekercs mellett van az a teffölös tekercs.Maria

poirot
poirot Sun, 2010-11-28 10:57

A második tölteléket végülis hová kenjük? A már feltekert darabok tetejére, amelyeket már behelyeztünk a tepsibe ??

Köszi a választ.

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2010-11-28 14:24

Szia poirot!
A töpörtyüs töltelékre gondolsz,ugye?Ez nem a tejfölösnek a tartozéka,külön másik töltelék(de kilehet próbálni egyben is,biztos finom lenne úgy is).
A töpörtyüs töltelékhez:
A tésztát szétsodrod,megkened a töpörtyüs töltelékkel,feltekered és megsütöd.
Maria

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2010-11-28 14:26

Szia Éva!
Örülök hogy tetszik a recept,és biztos ízleni is fog ha elkészíted.Jó étvágyat hozzá.Maria

676
burgonya 2 kg
finomliszt 600 g
tojássárgája 2 db
élesztő 42 g
vaj 100 g
0 ízlés szerint
tejföl 250 g
búzadara 100 g
disznózsír 2 ek
0 ízlés szerint
tepertő 300 g
tojás 1 db
tejföl 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
disznózsír 2 ek
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek