r
Nosalty Logó

Sonkás tekercs DoNo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoNo
Sonkás tekercs DoNo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 769 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9241 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 769 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14630.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    3637 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    7066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 9241 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl langyostejben. A lisztet, a tojást, a tejet és az olajat összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel, hogy kalácstészta lágyságú legyen.
  2. Fél órát pihenetjük szobahőmérsékleten letakarva.
  3. 4 részre osztjuk, és téglalap alakra kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
  4. Megkenjük puha, de nem olvasztott margarinnal, megszórjuk apróra vágott sonkával, amit gazdagíthatunk ízlés szerint egy kis kockázott baconnel.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, egy kis fokhagymagranulátummal vagy zúzott fokhagymával és sóval.
  6. Felcsavarjuk jó szorosan, és éles késsel trapéz alakú darabokra felvágjuk, tetejét tojással megkenjük, ízlés szerint szezámmaggal, köménymaggal megszórhatjuk, úgy mutatósabb.
  7. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Sütés közben megnőnek, így szellősen tegyük egymás mellé a tepsibe.
  8. Ebből a mennyiségből 4 gáztepsire való lesz, ca. 35 db.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Kisalföldi receptkönyvben leltem rá erre a receptre, kissé elnagyolt leírásban. Ezt pontosítottam és kicsit kiegészítettem. Elmaradhatatlan szilveszteri vendégváró kedvencünkké vált, nagyon mutatós, s már sülés közben a fokhagyma-sonka páros illatára összefut az ember szájában a nyál:) Érdekes ízkombináció:  a kalácsszerűen kissé édeskés tészta, töltve a sós-fűszeres sonkás sajttal! Vigyázat! Nem apró sós-sütemény kategória, bár abbahagyni nem nagyon lehet, de nagyon kiadós!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek