r
Nosalty Logó

Scarpariello csupasajtos paradicsomszósszal

Gréti
Scarpariello csupasajtos paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

656
Kalória
25.8g
Fehérje
101.9g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
192.6g
Víz
26.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Összesen 2622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10164 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5836.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    2505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    770.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2838 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    40655 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2981 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.
  2. Közben egy nagy és mély serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatunk egy gerezd fokhagymát, hogy az aromáját átadja az olajnak. Ekkor ki is vehetjük.
  3. Az edénybe dobjuk a tisztított, darabolt koktélparadicsomot, és megfonnyasztjuk, közepes lángon. Én bővebben szeretem, tehát itt adtam hozzá egy kevés passatát, vagyis passzírozott paradicsomot, ezzel sűrítjük össze, kicsit sózzuk.
  4. Amikor kész a tészta és a szósz is, akkor jön a csoda. Először a reszelt parmezánt és pecorinot, valamit a darabolt buffala mozzarellát adagoljuk, nagyon lassú tűzön a szószba úgy, hogy közben forró főzővízzel kevergetjük, így szépen elkeveredik és nem csapódik ki. Közben a tésztát, és pár levél tépkedett bazsalikomlevelet is hozzákeverjük a szép krémes szószhoz.
  5. Tálalásnál bazsalikomlevelet és reszelt parmezánt tehetünk a tetejére, de enélkül is fantasztikus.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez a paccheri tésztás recept egy hagyományosan salernoi fogás. A scarpariello szósz koktélparadicsomból készül, és kapcsolódik hozzá egy scarpari, vagyis cipész szokás. Hétfőnként, szieszta közben a vasárnapi maradék paradicsomszószos paccherit melegítették fel a mesterek műhelyükben egy serpenyőben sok-sok reszelt sajttal. Az az ügyfél, akinek nem volt pénze a cipője sarkalására, az sajttal fizethetett érte, ez a „díjazás” került a tésztára. Azóta is fennmaradt ez az igazi csemegének számító, csupasajtos tésztarecept, melyet most már friss paradicsommal készítenek és primi piatti-ként, első fogásként tálalnak.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek