r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kolbászos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-kolbászos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    2191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11576.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    8762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1309 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3168 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 4049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet, ha forr, megsózzuk, beledobjuk a tésztát, 1 percig fedő alatt forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk megpuhulni. Ennyi idő alatt épp elkészül a szósz is.
  2. A tésztavíz felrakása után egy nagy serpenyőben a felcsíkozott bacont az olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, végül a pici kockákra vágott fokhagymát. Ha kell, kevés vizet teszünk alá.
  3. Az összepirult zöldségekhez adjuk a félkarikára vágott kolbászt, és ízlés szerint megfűszerezzük.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, és kis lángon összefőzzük, a végén aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A szószt és a tésztát összekeverjük, és ha kell, a tészta főzővizéből teszünk még hozzá.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk. (Szerintem juhsajt illik hozzá a legjobban.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5735
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam már egy jó kolbászos tésztára. Néztem Stahlt, de ott vagy nagyon olaszos vagy nagyon magyaros receptet találtam. Nem akartam sem agyonkolbászozni a tésztát, sem Erős Pistát és Édes Annát tejszínnel összekevergetni. Kerestem Jamie-nél, az ő receptje már jobban tetszett, de ő a sütnivaló kolbászból gyúrt kicsi gombócokat, dobálta a szószba. Biztosan kipróbálom majd azt is, de most kifejezetten az Anyukámtól kapott puha, roppanós parasztkolbászhoz kerestem az optimális megoldást. Az eredmény gyönyörű, mélyvörös szósz lett. Ezt sajnos nem adja vissza a kép, így is kész csoda, hogy pár percig sikerült még ellenállnom az illatoknak... Fogadjátok szeretettel első receptemet a NoSalty-n!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?