Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-kolbászos tészta

Paradicsomos-kolbászos tészta
Paradicsomos-kolbászos tészta
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vágytam már egy jó kolbászos tésztára. Néztem Stahlt, de ott vagy nagyon olaszos vagy nagyon magyaros receptet találtam. Nem akartam sem agyonkolbászozni a tésztát, sem Erős Pistát és Édes Annát tejszínnel összekevergetni. Kerestem Jamie-nél, az ő receptje már jobban tetszett, de ő a sütnivaló kolbászból gyúrt kicsi gombócokat, dobálta a szószba. Biztosan kipróbálom majd azt is, de most kifejezetten az Anyukámtól kapott puha, roppanós parasztkolbászhoz kerestem az optimális megoldást. Az eredmény gyönyörű, mélyvörös szósz lett. Ezt sajnos nem adja vissza a kép, így is kész csoda, hogy pár percig sikerült még ellenállnom az illatoknak...

Fogadjátok szeretettel első receptemet a NoSalty-n!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet, ha forr, megsózzuk, beledobjuk a tésztát, 1 percig fedő alatt forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk megpuhulni. Ennyi idő alatt épp elkészül a szósz is.
  2. A tésztavíz felrakása után egy nagy serpenyőben a felcsíkozott bacont az olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, végül a pici kockákra vágott fokhagymát. Ha kell, kevés vizet teszünk alá.
  3. Az összepirult zöldségekhez adjuk a félkarikára vágott kolbászt, és ízlés szerint megfűszerezzük.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, és kis lángon összefőzzük, a végén aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A szószt és a tésztát összekeverjük, és ha kell, a tészta főzővizéből teszünk még hozzá.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk. (Szerintem juhsajt illik hozzá a legjobban.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 361
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

onicsicsi

Mióta szakács: 2013.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nagyon piros kolbászos tészta, kolbászos tészta, kolbászos-paradicsomos tészta, paradicsomszószos tészta kolbásszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Penny Lane
Penny Lane Wed, 2013-01-30 18:41

Éppen most készült el a tészta, nekem még volt itthon egy kis darab kolozsvári szalonnám és kukoricám, ezekkel egészítettem ki. Nagyon finom és nagyon egyszerű, köszönöm az ötletet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-01-12 08:26

Kedves onicsicsi! Udv. a fedelzeten, nagyon jol nez ki a recepted, biztosan finom is. En is hallottam mar olyant, hogy a tesztat a felforralas utan elzarni, es csak a vizben hagyni megpuhulni, de nekem az nem volt eleg puha. Persze " izlesek es pofonok "... A masik amit megemlitenek az az, hogy ha megkostolnad azt a sutnivalo kolbaszt (itt a Jamie O-ra gondolok) amit az angolszasz orszagokban keszitenek, akkor nem gondolkoznal arrol, hogy abbol tegyel ebbe a finom etelbe amit itt bemutattal nekunk. Szerintem a magyar kolbasznal jobbat meg a spanyolok (chorizo) sem tudnak kesziteni:))Udv. Veronika

onicsicsi
onicsicsi / onicsicsi Sat, 2013-01-12 21:37

Kedves Veronika!
Köszönöm a kedves véleményedet és a tippeket. A szósz tényleg nagyon finom!
Én a tésztát úgy is szét tudom főzni, hogy csak egy picit forralom, de túl sokat hagyom fedő alatt puhulni :o)
Ha jól emlékszem, Jamie az olasz szakácskönyvében, olasz kolbászból főz, az pedig azért tud elég finom lenni :o) A magyar kolbásszal kapcsolatban pedig egyetértünk (csak ne legyen benne mesterséges íz).
Üdv: Csilla

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-01-13 03:42

Az biztos, hogy az olasz kolbasz sokkal jobb lehet, de amit itt (nem tudom, hogy otthon mi van)arulnak es ra van irva, hogy olasz stilusban van keszitve az csapni valo.
De azert meg fogom fozni a receptedet, mert a tobbi mind finom benne es a gyerekeim nem banjak azt a kolbaszt sem amit itt lehet kapni. Tovabbi jo fozocskezest, sok finom receptel, udv. Veronika

onicsicsi
onicsicsi / onicsicsi Fri, 2013-02-15 12:07

Veronika, remélem, a gyerekeidnek ízleni fog az ottani kolbásszal is! Köszönöm, neked is sok örömet a konyhában!
Csilla

1018
bacon 4 szelet
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 db
parasztkolbász 30 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 60 dkg
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 50 g
tészta 0.5 kg