r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kolbászos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos-kolbászos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    2191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11576.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    8762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1309 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3168 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 4049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet, ha forr, megsózzuk, beledobjuk a tésztát, 1 percig fedő alatt forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk megpuhulni. Ennyi idő alatt épp elkészül a szósz is.
  2. A tésztavíz felrakása után egy nagy serpenyőben a felcsíkozott bacont az olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, végül a pici kockákra vágott fokhagymát. Ha kell, kevés vizet teszünk alá.
  3. Az összepirult zöldségekhez adjuk a félkarikára vágott kolbászt, és ízlés szerint megfűszerezzük.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, és kis lángon összefőzzük, a végén aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A szószt és a tésztát összekeverjük, és ha kell, a tészta főzővizéből teszünk még hozzá.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk. (Szerintem juhsajt illik hozzá a legjobban.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5528
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vágytam már egy jó kolbászos tésztára. Néztem Stahlt, de ott vagy nagyon olaszos vagy nagyon magyaros receptet találtam. Nem akartam sem agyonkolbászozni a tésztát, sem Erős Pistát és Édes Annát tejszínnel összekevergetni. Kerestem Jamie-nél, az ő receptje már jobban tetszett, de ő a sütnivaló kolbászból gyúrt kicsi gombócokat, dobálta a szószba. Biztosan kipróbálom majd azt is, de most kifejezetten az Anyukámtól kapott puha, roppanós parasztkolbászhoz kerestem az optimális megoldást. Az eredmény gyönyörű, mélyvörös szósz lett. Ezt sajnos nem adja vissza a kép, így is kész csoda, hogy pár percig sikerült még ellenállnom az illatoknak... Fogadjátok szeretettel első receptemet a NoSalty-n!

Hozzászólások

pussycat

Kedves onicsicsi! Udv. a fedelzeten, nagyon jol nez ki a recepted, biztosan finom is. En is hallottam mar olyant, hogy a tesztat a felforralas utan elzarni, es csak a vizben hagyni megpuhulni, de nekem az nem volt eleg puha. Persze " izlesek es pofonok "... A masik amit megemlitenek az az, hogy ha megkostolnad azt a sutnivalo kolbaszt (itt a Jamie O-ra gondolok) amit az angolszasz orszagokban keszitenek, akkor nem gondolkoznal arrol, hogy abbol tegyel ebbe a finom etelbe amit itt bemutattal nekunk. Szerintem a magyar kolbasznal jobbat meg a spanyolok (chorizo) sem tudnak kesziteni:))Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Kedves Veronika! Köszönöm a kedves véleményedet és a tippeket. A szósz tényleg nagyon finom! Én a tésztát úgy is szét tudom f?zni, hogy csak egy picit forralom, de túl sokat hagyom fed? alatt puhulni :o) Ha jól emlékszem, Jamie az olasz szakácskönyvében, olasz kolbászból f?z, az pedig azért tud elég finom lenni :o) A magyar kolbásszal kapcsolatban pedig egyetértünk (csak ne legyen benne mesterséges íz). Üdv: Csilla

pussycat

Az biztos, hogy az olasz kolbasz sokkal jobb lehet, de amit itt (nem tudom, hogy otthon mi van)arulnak es ra van irva, hogy olasz stilusban van keszitve az csapni valo. De azert meg fogom fozni a receptedet, mert a tobbi mind finom benne es a gyerekeim nem banjak azt a kolbaszt sem amit itt lehet kapni. Tovabbi jo fozocskezest, sok finom receptel, udv. Veronika

Törölt felhasználó

Veronika, remélem, a gyerekeidnek ízleni fog az ottani kolbásszal is! Köszönöm, neked is sok örömet a konyhában! Csilla

Penny Lane

Éppen most készült el a tészta, nekem még volt itthon egy kis darab kolozsvári szalonnám és kukoricám, ezekkel egészítettem ki. Nagyon finom és nagyon egyszer?, köszönöm az ötletet!

Törölt felhasználó

Penny Lane, így meg hasonlít a chilis babhoz, ez jó ötlet, köszi! Örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek