r
Nosalty Logó

Savanyú marhasült

Morenka
Savanyú marhasült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A sülthez

A páchoz

830
Kalória
52.8g
Fehérje
34g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
568.4g
Víz
210.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2718 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A sülthez

  1. A húst mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A pácoláshoz a zölségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. A vörösbort az ecettel, a vízzel, a zödségekkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
  4. A húst tegyük egy edénybe, és öntsük rá a még forró páclevet. A hús mindenféleképp legyen belepve a páclével, ha kell, pótolhatjuk még vörösborral. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 5 napra. Minden nap fordítsuk meg a húst a páclében.
  5. A húst vegyük ki a pácléből, és töröljük szárazra.
  6. Egy edényben forrósitsuk a vajat, és a húst minden oldaláról süssük jól át kb. 2 percig. (Ezt a vajat őrizzük meg - a 10. lépésnél szükség lesz rá).
  7. Egy tűzálló edénybe tegyük a húst, és a páclében lévő zölséggel takarjuk be, majd öntsük fel páclével. Takarjuk be, és süssük kb. 2,5 órát. Ha kell, önthetünk rá még páclevet.
  8. Ha megsült a hús, vegyük ki a sült pácléből, és szeleteljük fel kb. 2 cm szeletekre.
  9. A sült páclevet botmixerrel törjük simára (ne felejtsük el kiszedni a babérlevelet, szegfűszeget, borokabogyókat).
  10. A vajra, amiben a húst átsütöttük minden oldaláról, tegyünk 2 kanál mézet, és forrósítsuk fel, majd tegyünk bele 2 ek lisztet. Pirítsuk egy kis ideig, majd az áttört sült páclét öntsük rá, és keverjük simára, hagyjuk besűrűsödni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  11. A húst rakjuk ebbe a szószba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A nagyanyám receptje. A pácolás miatt igen omlós a hús.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...