r
Nosalty Logó

Savanyú marhasült

Morenka
Savanyú marhasült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A sülthez

A páchoz

830
Kalória
52.8g
Fehérje
34g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
568.4g
Víz
210.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthez

A páchoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2718 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A sülthez

  1. A húst mossuk meg, csepegtessük le.
  2. A pácoláshoz a zölségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. A vörösbort az ecettel, a vízzel, a zödségekkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
  4. A húst tegyük egy edénybe, és öntsük rá a még forró páclevet. A hús mindenféleképp legyen belepve a páclével, ha kell, pótolhatjuk még vörösborral. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 5 napra. Minden nap fordítsuk meg a húst a páclében.
  5. A húst vegyük ki a pácléből, és töröljük szárazra.
  6. Egy edényben forrósitsuk a vajat, és a húst minden oldaláról süssük jól át kb. 2 percig. (Ezt a vajat őrizzük meg - a 10. lépésnél szükség lesz rá).
  7. Egy tűzálló edénybe tegyük a húst, és a páclében lévő zölséggel takarjuk be, majd öntsük fel páclével. Takarjuk be, és süssük kb. 2,5 órát. Ha kell, önthetünk rá még páclevet.
  8. Ha megsült a hús, vegyük ki a sült pácléből, és szeleteljük fel kb. 2 cm szeletekre.
  9. A sült páclevet botmixerrel törjük simára (ne felejtsük el kiszedni a babérlevelet, szegfűszeget, borokabogyókat).
  10. A vajra, amiben a húst átsütöttük minden oldaláról, tegyünk 2 kanál mézet, és forrósítsuk fel, majd tegyünk bele 2 ek lisztet. Pirítsuk egy kis ideig, majd az áttört sült páclét öntsük rá, és keverjük simára, hagyjuk besűrűsödni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  11. A húst rakjuk ebbe a szószba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A nagyanyám receptje. A pácolás miatt igen omlós a hús.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...