r
Nosalty Logó

Borban főtt marhanyelv

Tike
Borban főtt marhanyelv
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

2061
Kalória
119.4g
Fehérje
113.6g
Szénhidrát
110.3g
Zsír
1177.5g
Víz
584.6g
Koleszterin
18g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A marhanyelvet megtisztítjuk és egy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a nyelvet és egy evőkanál sót teszünk hozzá. Felforraljuk, majd leöntjük a vizet és a nyelvet rácsra helyezzük egy rövid ideig.
  2. Egy fazékba beleöntjük az alaplevet és a bort. Beleszórjuk a babérlevelet, a borsot és a rozmaringot, majd belehelyezzük a marhanyelvet. Ha szükséges, egy kevés vizet öntsünk hozzá, hogy lepje el a nyelvet. Lefedjük, majd 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük.
  3. Éjszakára hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap kivesszük a fazékból a marhanyelvet, széles szeletekre vágjuk, majd egy mély serpenyőbe helyezzük. Ráöntjük a leszűrt levet, amiben éjszaka pácolódott. Nagy tűzön főzzük, amíg a lé szósszá sűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és a hagymát. További 5 percig főzzük. Krumplipürével tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 200 p

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...