Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével

Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével
Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a párosítás nagyon menő. A forró pecsenye és a hideg zamatos krumplisaláta  ízei illenek egymáshoz. Aki szeretne, az még ehet hozzá friss fehér kenyeret.

hozzávalók / 6 adag

A salátához

A pecsenyéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A saláta krumplit héjában sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az alaplevet felforrósítjuk. A krumplihoz adjuk a hagymakarikákat, apróra vágott petrezselymet, 1 ek mustárt, sót, cukrot, borsot, ecetet, olívaolajat, és a forró alaplével leöntjük. Összekeverjük és hűlni hagyjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1éjszakára.
  2. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, ahol vizes, konyhai papírtörlővel felitatjuk a vizet és felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  3. Elkészítjük a pácot. Egy tálkába összekeverjük a mustárt, sót, borsot, reszelt fokhagymát, olívaolajat. A hússzeleteket bekenjük a páccal és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd előmelegített sütőbe zsírral együtt belerakosgatjuk a tepsibe és 200 fokon alufólia alatt megsütjük 40 perc alatt, közben egyszer-kétszer megforgatjuk a szeleteket. A mikor már jön az illata, levesszük alufóliát és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 88 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 005
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mangalica pecsenye ecetes krumplisalátával, cigánypecsenye hideg burgonyasalátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
burgonya 1 kg
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
ecet 2.5 ek
1 teáskanál
cukor 1 ek
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 3 dl
olívaolaj 3 ek
mustár 1 ek
mangalica tarja 1.2 kg
sertészsír 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 4 ek
olívaolaj 2 dl
fokhagyma 2 gerezd