r
Nosalty Logó

Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A pecsenyéhez

Összesen 867 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A pecsenyéhez

Összesen 5215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A salátához

A pecsenyéhez

Összesen 175 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 867 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.9 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8749.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2820 mg
  • Nátrium
    4648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    871 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2631 micro
Összesen 5215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A pecsenyéhez

Elkészítés

A salátához

  1. A saláta krumplit héjában sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az alaplevet felforrósítjuk. A krumplihoz adjuk a hagymakarikákat, apróra vágott petrezselymet, 1 ek mustárt, sót, cukrot, borsot, ecetet, olívaolajat, és a forró alaplével leöntjük. Összekeverjük és hűlni hagyjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1éjszakára.
  2. A húst megmossuk, lecsepegtetjük, ahol vizes, konyhai papírtörlővel felitatjuk a vizet és felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  3. Elkészítjük a pácot. Egy tálkába összekeverjük a mustárt, sót, borsot, reszelt fokhagymát, olívaolajat. A hússzeleteket bekenjük a páccal és fél órára betesszük a hűtőbe. Majd előmelegített sütőbe zsírral együtt belerakosgatjuk a tepsibe és 200 fokon alufólia alatt megsütjük 40 perc alatt, közben egyszer-kétszer megforgatjuk a szeleteket. A mikor már jön az illata, levesszük alufóliát és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 88 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10704
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú krumplisaláta cigánypecsenyével
Smaragd konyha 149 recept

Nálunk ez a párosítás nagyon menő. A forró pecsenye és a hideg zamatos krumplisaláta  ízei illenek egymáshoz. Aki szeretne, az még ehet hozzá friss fehér kenyeret.

Hozzávalók

A salátához

A pecsenyéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek