Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A mangalica valószínűleg a legnagyobb zsírtermelésű sertésfajta. Fajtáját a szerb sumadia, valamint a bakonyi és szalontai sertésfajták keresztezéséből tenyésztették ki. A mangalica húsának általában magas a zsírtartalma, ami viszonylag egyenletesen oszlik el a húsban, ettől lesz a mangalica húsa jóval puhább, szaftosabb az elkészítés során. A tarja a sertés nyakhúsa, ami az egyik legmarkánsabb, legízletesebb húsrész. Magasabb zsírtartalmának köszönhetően inkább sütve, egyben vagy szeletekben fogyasztják, de szaftos ételek is készíthetőek belőle, illetve apróhúsnak is kiváló. Szintén magasabb zsírtartalmának köszönhetően a mangalica tarját gyakran grillezik, amely előtt hosszabb-rövidebb ideig befűszerezve érlelik.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Mangalica tarja alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!