r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye 3. - paradicsomos

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ricordi
Cigánypecsenye 3. - paradicsomos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A díszítéshez

Összesen 711 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A díszítéshez

Összesen 4266 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A díszítéshez

Összesen 174 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 711 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.3 g

Zsír

  • Összesen
    281.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6463.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3526 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1685.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 4266 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5825 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A páchoz

  1. Előző este elkészítjük a páclét, amelybe sorba belepakoljuk a kiklopfolt, besózott hússzeleteket. A fokhagymák közepét kiszedjük, kés lapjával megtörjük, majd olíva- és napraforgó olajba tesszük, amit sózunk, borsozunk, és ízesítünk fűszerpaprikával.
  2. Másnap fél karikákra vágjuk a hagymákat, apróra a fokhagymát, majd kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Amikor megpirult, hozzáöntjük a paradicsompürét, és ha szükséges kevés vízzel felengedjük. Ragu állagúra összefőzzük, ízesítjük sóval, borssal és friss rozmaringgal.
  3. Ha kész a ragu, beletesszük a pácolt hússzeleteket, és lassan készre pároljuk.
  4. A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, majd a tányérra halmozott hússzeletet rozmaringgal és a szalonnadarabkákkal díszítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27694
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Hasábburgonyával és paradicsomsalátával készítettem el.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cigánypecsenye 3. - paradicsomos
Ricordi 3 recept

A receptet az interneten találtam, és egyből beleszerettem. Innen pedig nagyon hiányoltam. Akárhova megy a családunk, édesapám minden éttermet a cigánypecsenyével tesztel le. Párommal most először hívtuk meg szüleimet ebédre, én pedig ezzel akartam őket meglepni. Apukám egész meghatódott, hogy a kedvencével vártuk. :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!