Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye rösztivel

Cigánypecsenye rösztivel
Cigánypecsenye rösztivel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár az eredetét máig homály fedi, a magyar gasztronómia egyik meghatározó darabja a cigánypecsenye.
Nekünk a mustáros páccal készült, rösztivel körített verzió a kedvencünk! :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A rösztihez

Sütőzsiradék

A rösztihez
Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz egy tálkában elkeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát. Sóval-borssal ízesítjük. A megtisztított tarjaszeletek széleit picit bevagdossuk, így nem fog sütésnél összeugrani a hús.
  2. Egy ecset segítségével a szeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, majd egy dobozba tesszük, és a hűtőben pihentetjük minimum egy óráig. Közben elkészíthetjük a rösztit és a szalonnát.
  3. A szalonnát fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kb. 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát süssük néhány percig, majd tegyük félre.
  4. A szalonnából kisült zsíron süssük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát. (Oldalanként néhány perc elegendő.)
  5. Végül a kakastaréj formájú szalonnák végeit mártsuk fűszerpaprikába, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A rösztihez

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet, a tojásokat, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, végül jól elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével kis halmokat adagolunk a serpenyőbe. A kanál púpos oldalával lenyomkodjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 113
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás pecsenye

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1036
mustár 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertéstarja 40 dkg
füstölt szalonna 30 dkg
burgonya 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint