r
Nosalty Logó

Savanyú-csípős pontyhalászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Savanyú-csípős pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1334 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 270 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    5335 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1085 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfejet és a farkat megtisztítjuk a pikkelyektől. Az uszonyokat levágjuk, a fejből a kopoltyút, a hal szemeit és a keserű fogat kivesszük. A vöröshagymákat rákockázzuk, a lecsót és a vékony karikára vágott burgonyát hozzáadjuk, sózzuk, csípős paprikával meghintjük és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Addig főzzük, amíg a hal húsa leválik a gerincről. A nagyobb csontokat és szálkákat kivesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. Tésztaszűrőn átpasszírozzuk, a szűrőben maradt pépet kis víz hozzáadásával addig kavarjuk, amíg csak a csontok maradnak benne. Ha szükséges, az alaplevet tetszés szerinti sűrűségűre hígítjuk.
  3. Sót és a halászlékockát hozzáadva felfőzzük. Amikor forr, megszórjuk 1 evőkanál fűszerpaprikával. Beletesszük a halat, csípős paprikával fűszerezzük és készre főzzük. A végén belefacsarunk 1 citrom levét. Egy nagyon finom, tartalmas halászlevet kapunk, ami a korhely halászlének egy fitt, könnyedebb változata.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 786
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú-csípős pontyhalászlé
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek