r
Nosalty Logó

Savanyú-csípős pontyhalászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Savanyú-csípős pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1334 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 270 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    5335 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfejet és a farkat megtisztítjuk a pikkelyektől. Az uszonyokat levágjuk, a fejből a kopoltyút, a hal szemeit és a keserű fogat kivesszük. A vöröshagymákat rákockázzuk, a lecsót és a vékony karikára vágott burgonyát hozzáadjuk, sózzuk, csípős paprikával meghintjük és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Addig főzzük, amíg a hal húsa leválik a gerincről. A nagyobb csontokat és szálkákat kivesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. Tésztaszűrőn átpasszírozzuk, a szűrőben maradt pépet kis víz hozzáadásával addig kavarjuk, amíg csak a csontok maradnak benne. Ha szükséges, az alaplevet tetszés szerinti sűrűségűre hígítjuk.
  3. Sót és a halászlékockát hozzáadva felfőzzük. Amikor forr, megszórjuk 1 evőkanál fűszerpaprikával. Beletesszük a halat, csípős paprikával fűszerezzük és készre főzzük. A végén belefacsarunk 1 citrom levét. Egy nagyon finom, tartalmas halászlevet kapunk, ami a korhely halászlének egy fitt, könnyedebb változata.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 783
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú-csípős pontyhalászlé
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek