r
Nosalty Logó

Magyaros halászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Magyaros halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 3450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 45 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1991 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    382.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18307.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    7169 mg
  • Nátrium
    9432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    6225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    11946 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 126
  • 7 napos nézettség: 987
  • Össznézettség: 690418
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Ha van valami, ami magyaros étel, akkor a halászlé az - ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes magyaros halászlevet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!