r
Nosalty Logó

Magyaros halászlé

Maggi
Magyaros halászlé
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

577
Kalória
63.8g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
1044.3g
Víz
223.7g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 3462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 45 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1044.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1991 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    383.1 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18341.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    7183 mg
  • Nátrium
    9438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    6265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    11946 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 70 p

Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek