Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros halászlé

Magyaros halászlé
Magyaros halászlé
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha van valami, ami magyaros étel, akkor a halászlé az - ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes magyaros halászlevet!

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • költség: 3600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 135
össznézettség: 168 728
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Vegyes halászlé, halászlé bográcsban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Figura57
Figura57 Wed, 2018-09-12 20:54

Isten az égben! Ez meg mi? Ez a halászlé meggyalázása...a karalábé, szójaszósz és a vegeta miért maradt ki? Hát ez borzalom...Többet ne merj bográcsozni! Még hogy " magyaros halászlé "....Szánalmas.

amagic
amagic Fri, 2016-11-04 05:15

Ne vadítsatok már!!! mióta kell étolaj a halászléhez ????, még jó ,hogy nem füstölt szalonnával készítitek :9

575
ponty 2 kg
törpeharcsa 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 nagy db
paprika 1 db
paradicsom 1 nagy db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 2 kk
halászlékocka 8 db
víz 4 l