r
Nosalty Logó

Magyaros halászlé

Maggi
Magyaros halászlé
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

577
Kalória
63.8g
Fehérje
9.4g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
1044.3g
Víz
223.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
4.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 3462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés

Alaplé készítése

Halászlé készítése

Tálalás

Összesen 45 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1044.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1991 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    383.1 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18341.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    7183 mg
  • Nátrium
    9438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    6265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    11946 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt - úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta - meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Halászlékocka felelt.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...