r
Nosalty Logó

Halászlé Zoly konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Halászlé Zoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Az ízesítéshez

Összesen 343 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Az ízesítéshez

Összesen 1373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Az ízesítéshez

Összesen 28 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 343 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5357.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    3809 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3899.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 1373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

Az ízesítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A halat már hetekkel korábban megvesszük, megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. A hal mennyisége lehet több, attól függ, ki hogy szereti.
  2. Felrakunk egy kb. 5 l-es lábosba3-4 liter vizet, a nagy fej hagymát felkockázzuk apróra, és beletesszük a vízbe, majd a hal fejét, farkát, és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé.
  3. Sózzuk meg enyhén a levet, tegyünk bele 1 db egész szárított piros paprikát, ha szeretjük benne is hagyhatjuk a halászlében.(Én kivettem, mert senki nem fogyasztja el.)Kb. 30 percig kell főzni.
  4. Ha megfőtt a hal, fogunk egy másik edényt, és levesszűrőn kanállalátpasszírozzuk a halat, a hagymát és a levet. Többször át lehet szűrni a levet, hogy kevesebb legyen a szálka, ami átmegy, én leturmixoltam a levet.
  5. Beletesszük a hal szeleteket, a hal tejet, és kb. 10 percig főzzük. Olajon pirospaprikát feloldjuk, és a léhez adjuk,felforraljuk, kóstolgatjuk, ha szükséges, sót és pirosparikat adunk hozzá.
  6. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22520
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éveken át apósom, majd a szüleim készítették a halászlét. Ebben az évben úgy alakult, hogy nem volt, aki megfőzze az Ünnepi halászlét, így maradt, hogy én csinálom, ez volt életem első halászleve. Persze az évek során többször is segédkeztem a halászlé készítésnél, de egyedül még sosem csináltam. A szüleimmel persze konzultáltam telefonon, még az elkészítés előtti percekben is, és fergetegesen jól sikerült. A feleségem a legnagyobb kritikusom halászlé ügyben, és neki is nagyon ízlett. Mindenkinek ajánlom az elkészítését.

Hozzászólások

Torma

Gratulálok Zoly, jól néz ki! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Kedves Torma! Nagyon szépen köszönöm.

Hozzávalók

A leveshez

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek