Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa saláta 6. - paradicsomos

Sárgarépa saláta 6. - paradicsomos
Sárgarépa saláta 6. - paradicsomos
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a répa-salátát tisztelt Anyósomtól tanultam. Ha lehet zsenge répát használjunk, és ízlés szerint után sózhatjuk.
Én lila hagymát is szoktam a vöröshagyma mellé bele aprítani.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom húsok mellé, krumplival is nagyon finom. A hagyma miatt ne aggódjunk másnapra elveszti az erejét és csak a kellemes zamatát lehet ízlelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, és kb. 3-4 centiméteres darabokra vágjuk.
  2. Enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. Apró kockákra szeleteljük a hagymát, és a zöldpaprikát.
  4. Összekeverjük a sót, cukrot, az ecettel.
  5. Belekeverjük a mustárt, worcestershire, a ketchupot és az étolajat.
  6. Gyorsan dolgozzuk el, hogy az olaj teljesen elvegyüljön a fűszerekben.
  7. Ezután felöntjük a paradicsomlével.
  8. Leszűrjük a megfőtt répát, és még melegen, a nyers hagymával, zöldpaprikával együtt bele keverjük a fűszeres paradicsom szószba.
  9. Hűtőszekrényben egy éjszakán át összeérleljük. 

  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos répasaláta, répasaláta paradicsomos szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 11:16

Nagyon gusztaaaaaa!!!!!

222
sárgarépa 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöld kaliforniai paprika 2 db
1 kk
cukor 4 ek
ecet 2 ek
mustár 2 kk
worcestershire-szósz 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
ketchup 5 ek
paradicsomszósz 8 dl