r
Nosalty Logó

Sárgaborsófasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sárgaborsófasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7371.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    4458 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2812 micro
Összesen 5185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót a babérlevéllel és pici sóval kétszer annyi vízben feltesszük főni, mint amennyi a mennyisége. Ez azért fontos, mert a sárgaborsó felveszi a levét, ha előző este nincs beáztatva. Ha beáztatjuk akkor természetesen vigyázni kell, hogyha kezd szétfőni, akkor ne legyen túl vizes, mert leszűrni elég nehezen lehet. A lényeg, hogy nem gond, ha szétfő a sárgaborsó, hiszen amúgy is pépesíteni kell majd, de nem szabad, hogy túl folyós legyen.
  2. Feltesszük a rizst is főni, picit sózzuk, és itt sem gond, ha jó puhára főzzük.
  3. Miközben fő a borsónk és a rizs, a zsemlét meleg vízbeáztatjuk, a hagymákat megpucoljuk ésfeldaraboljuk (nem szükséges nagyon apróra, mert a borsóval fogjuk pépesíteni), valamint felaprítjuk a petrezselymet.
  4. Ha a sárgaborsó puhára főtt, kicsit ki kell hűteni, forrón nem lehet vele dolgozni. Ugyanígy kell tennünk a megfőzött rizzsel is.
  5. A langyosra hűtött sárgaborsó felétés a hagymákat botmixerrel összepépesítjük, majd egy keverőtálba öntjük.
  6. A sárgaborsó másik felét, a fűszereket, a mustárt,a petrezselymet és a kicsavart áztatott zsemlét összegyúrjuk,ehhez tesszük a hagymás keveréket és a főtt rizst,hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, amennyivel gyúrható massza lesz.
  7. A sütésnek 2 módja van, az egyik a bő olajban sütés és a tepsiben való sütés.
  8. Bő olajban az olajnak forrónak kell lennie, hogy ne essen szét a fasírt, ilyenkor én golyó formájúra szoktam formázni.
  9. A tepsiben való sütésnél sütőpapírra helyezzük a lapos fasírt formát, és egy pár csepp olajat csepegtetünk rá, majd aranybarnára sütjük. Egyszer érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26812
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Feltétként főzelék mellé, főételnek, párolt zöldségekkel salátához, és vegaburgerhez hús helyett szendvicsbe is isteni.:))

Receptkategóriák

Sokat bajlódtam a szójafasírtokkal granulátumból, mindig szétesett. Aztán hallottam, hogy sárgaborsóból vagy csicseriborsóból is lehet fasírtot készíteni. De amit találtam hozzá receptet, az túl íztelen volt, így a saját ízvilágunkra formáltam a receptet.:)) Most görög salátát és petrezselymes párolt újburgonyát készítettem mellé.:)) De ötletként már a lapos fazonból készítettünk vegaburgert is.:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek