Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval
Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Abszolút hirtelen, kútfőből kipattant riszájkling recept - ezek a hozzávalók maradtak a padlizsáncanelloniból. Teljes ételhez kevés lett volna, és még a fölös kenyeret is igyekszem újrahasznosítani, nemhogy a ricottát, meg padlizsánt. Melegen és hidegen egyránt fogyasztható, de hidegen jobban kijönnek az ízek, úgyhogy jobb, ha várunk vele kicsit, csak aztán faljuk be. :D

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Lesózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszárítjuk.
  3. Serpenyőbe tesszük, és pici vízzel, valamint a fél dl vörösborral puhára pároljuk.
  4. Ha kész, villával pépesítjük.
  5. Hozzákeverjük a fűszereket, a tojásfehérjét, és a parmezánt, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  6. Maradék zsemlemorzsába forgatjuk, olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  7. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és az oreganó társaságában belekeverjük a ricottába.
  8. Ha a padlizsánfasírt elkészült, megvárjuk, míg kihűl, és együtt tálaljuk őket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 271
elküldve: 6
receptkönyvben: 697
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánfasírt rukkolás ricottamártogatóssal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ercsibaba
ercsibaba Sat, 2012-09-08 21:35

Kedves Dakota!
Nagyon szeretem a padlizsánt, de csak kétféleképpen tudom elkészíteni: krémnek és sütve. Ez a recept egyszerűnek tűnik és finom lehet. Köszi: Erika

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-10-13 18:31

Szia! Ricotta helyett túrót lehet használni? Nem nagyon volt mostanában lehetőségem szétnézni csak aldiban, lidlben, de nem kaptam sajnos.
Üdv: Bea

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2010-09-20 12:37

Kedves Dacota, ma elkészítettem kisebb módosításokkal, lehetőségeimhez mérten, és isteni lett. Köszi az ötletet! Zsuzsa

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-08-15 07:56

Kedves Nóra!
Most fedeztem fel ezt a jó kis receptedet. Én nagyon szeretem a padlizsánt és szerencsére tegnap vettem másfél kilót (majonézes padlizsánkrémnek). Most ebből "beáldozok" 35 dekát és elkészítem a fasírtot. Már alig várom az ebédet. Köszi, Edit.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-08-15 10:15

Kedves Edit!
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik!
Szép vasárnapot!
Üdvözlettel:
Nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-06-03 19:23

Kedves Eszter!
Szivbol orulok, hogz izlett, es megtisztelsz vele, hogy a blogodon emlited. :)
Puszi:
Nora

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-05-31 17:25

Ne aggódj Nóra! Szerintem Esztertől nemsokára jónéhány vega-finomságot fogunk kapni, ahogy ismerem, ennek pedig mi leszünk megint a nyertesei!:)) Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-05-31 14:45

Ez gyönyörű Nóra! Ki fogom próbálni, épp passzol újdonsült vega önsanyargatásomba. :-p
Puszi!
Eszter

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-05-31 16:22

Drága Eszter!
Ne sanyargasd magadat, annak soha nincsen jó vége! :) (Már csak azért se, mert ha sanyargatod magadat, hogy küldöd nekünk a sok finomságot?) Annak nagyon örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog.
Amúgy most én is a tavaszi diétafrászomat élem, ennek ellenére hétvégén csak megcsináltam az igazi császármorzsádat, még almapürét is gyártottam hozzá-iiiiiiiiiisteni lett! Én csak megkóstolgattam, de a sáskahad, aki nekiesett, üzeni, hogy hálájuk üldözni fog!
Puszi!
Nóra

192
padlizsán 35 dkg
tojásfehérje 2 db
parmezán sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
száraz vörösbor 0.5 dl
zsemlemorzsa 1 ek
ricotta 25 dkg
rukkola 3 dkg
oregánó 2 kk