r
Nosalty Logó

Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Összesen 89 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Elkészítés

A padlizsánfasírthoz

  1. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Lesózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszárítjuk.
  3. Serpenyőbe tesszük, és pici vízzel, valamint a fél dl vörösborral puhára pároljuk.
  4. Ha kész, villával pépesítjük.
  5. Hozzákeverjük a fűszereket, a tojásfehérjét, és a parmezánt, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  6. Maradék zsemlemorzsába forgatjuk, olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
  7. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és az oreganó társaságában belekeverjük a ricottába.
  8. Ha a padlizsánfasírt elkészült, megvárjuk, míg kihűl, és együtt tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 30726
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Abszolút hirtelen, kútfőből kipattant riszájkling recept - ezek a hozzávalók maradtak a padlizsáncanelloniból. Teljes ételhez kevés lett volna, és még a fölös kenyeret is igyekszem újrahasznosítani, nemhogy a ricottát, meg padlizsánt. Melegen és hidegen egyránt fogyasztható, de hidegen jobban kijönnek az ízek, úgyhogy jobb, ha várunk vele kicsit, csak aztán faljuk be. :D

Hozzászólások

P.

Ez gyönyör? Nóra! Ki fogom próbálni, épp passzol újdonsült vega önsanyargatásomba. :-p Puszi! Eszter

Dacota

Drága Eszter! Ne sanyargasd magadat, annak soha nincsen jó vége! :) (Már csak azért se, mert ha sanyargatod magadat, hogy küldöd nekünk a sok finomságot?) Annak nagyon örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog. Amúgy most én is a tavaszi diétafrászomat élem, ennek ellenére hétvégén csak megcsináltam az igazi császármorzsádat, még almapürét is gyártottam hozzá-iiiiiiiiiisteni lett! Én csak megkóstolgattam, de a sáskahad, aki nekiesett, üzeni, hogy hálájuk üldözni fog! Puszi! Nóra

Törölt felhasználó

Ne aggódj Nóra! Szerintem Esztert?l nemsokára jónéhány vega-finomságot fogunk kapni, ahogy ismerem, ennek pedig mi leszünk megint a nyertesei!:)) Mrs Smith

Dacota

Remélem is! :)

P.

Szia Nóra! Kipróbáltuk, nagyon finom lett! Hivatalosan is bekerült az általam igen kedvelt receptek közé, ha nem bánod. :-) http://azeszter.freeblog.hu/categories/Kedvenc_receptek_masoktol/ Köszönjük! Sok puszi! Eszter

Dacota

Kedves Eszter! Szivbol orulok, hogz izlett, es megtisztelsz vele, hogy a blogodon emlited. :) Puszi: Nora

Bató Edit

Kedves Nóra! Most fedeztem fel ezt a jó kis receptedet. Én nagyon szeretem a padlizsánt és szerencsére tegnap vettem másfél kilót (majonézes padlizsánkrémnek). Most ebb?l "beáldozok" 35 dekát és elkészítem a fasírtot. Már alig várom az ebédet. Köszi, Edit.

Dacota

Kedves Edit! Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik! Szép vasárnapot! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, ma elkészítettem kisebb módosításokkal, lehet?ségeimhez mérten, és isteni lett. Köszi az ötletet! Zsuzsa

Dacota

Kedves Zsuzsa! Nagyon szivesen, orulok, hogz izlett! Udvozlettel: Nora

Törölt felhasználó

Szia! Ricotta helyett túrót lehet használni? Nem nagyon volt mostanában lehet?ségem szétnézni csak aldiban, lidlben, de nem kaptam sajnos. Üdv: Bea

ercsibaba

Kedves Dakota! Nagyon szeretem a padlizsánt, de csak kétféleképpen tudom elkészíteni: krémnek és sütve. Ez a recept egyszer?nek t?nik és finom lehet. Köszi: Erika

Hozzávalók

A padlizsánfasírthoz

A ricottakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?