r
Nosalty Logó

Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1712 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 430 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    5058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1712 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük.
  2. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a sárgaborsót, felöntjük a zöldséglevessel, ha felforrt, beletesszük a füstölt kolbászt, mustárt, fokhagymát, sóval, borssal ízesítve puhára főzzük.
  3. Tejföllel behabarjuk és krémesre turmixoljuk.
  4. Végül a kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük.
  5. Tálaláskor a krémlevest tányérba szedjük, kolbászkarikákat teszünk a tetejére, és tejföllel meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6008
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal
Salamon Csilla 1202 recept

Egyszerű, laktató leves:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek