r
Nosalty Logó

Édeskömény krémleves mandarinnal

NS
Édeskömény krémleves mandarinnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A marinádhoz

244
Kalória
2.7g
Fehérje
24.8g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
197.6g
Víz
32.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 244 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A marinádhoz

Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 244 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5108.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    4138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    790.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    1054 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4672 micro
Összesen 973 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. 3 dkg vajat felolvasztunk, vékonyra karikázzuk a hagymát, s enyhén megpároljuk. Majd hozzáadjuk a cukrot, s pár perc alatt megkaramellizáljuk a hagymát.
  2. Ezután a 1,5 db édesköményt felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és lekeverjük benne. Felöntjük az alaplével, s beletesszük 2 dbmandarin levét és 1 db mandarinlehártyázott szeleteit.Lefedve addig főzzük, amíg az édeskömény megfő - kb. 20 perc.
  3. Ezután botmixerrel összepépesítjük, s megkóstoljuk. Ha kell bele só és bors, teszünk bele.
  4. Következő lépésként hozzáadjuk a cointreaut és a balzsamecetet, s kb. 2 percig főzzük. Elzárjuk alatt a tüzet, s a maradék vajat is hozzákeverjük, hogy szép fényes legyen.
  5. A 0,5 db édesköményt vékonyan felszeleteljük. Egy tálba összekeverjük 0,5 db mandarinlevét, az 1 tk olívaolajat, sót és borsot, majd ráöntjük az édeskömény szeletekre.
  6. Tálaláskor a leves tetejére helyezünk egy kevés marinádos édesköményszeletet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az édeskömény egy ezerarcú és különleges ízvilágú zöldség. Fogyasztható nyersen, sütve, főzve, kinek, hogy tetszik. Most kiváló, mediterrán ízű levesként ajánlom.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek