Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás káposztakrémleves

Medvehagymás káposztakrémleves
Medvehagymás káposztakrémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, olcsón kivitelezhető étel, különleges, titkos összetevővel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, majd kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, babérlevelet, majd forraljuk fel.
  2. Fedjük le és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges, még sózzuk. Ízesítsük medvehagyma párlattal.
  3. Szalonna chips: Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig amíg ropogós nem lesz.
  4. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, szüret
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pálinkás-káposztás krémleves baconchips-szel, burgonyás káposztakrémleves pálinkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
káposzta 1 kis db
szárnyas alaplé 1.25 l
burgonya 1 közepes db
babérlevél 2 db
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pálinka 4 ek
bacon 10 szelet
snidling 0 ízlés szerint