Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó krémleves nokedlivel

Sárgaborsó krémleves nokedlivel
Sárgaborsó krémleves nokedlivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a sárgaborsóból készült ételeket, akkor ezt is szeretné! Próbáld ki!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót többször átmossuk, majd felrakjuk vízbe főni. Vigyázzunk, mert kifuthat, gyakori kevergetéssel addig kell főzni, amíg a szemek megpuhulnak, esetlegesen szétfőnek. Ha szükséges, főzés közben a vizet pótoljuk.
  2. Ezután a zöldségeket konyhakészre pucoljuk, a répákat karikákra, a burkonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a fűszereket, majd a zöldségeket is, DE a burgonyát még nem.
  3. Fedő alatt pároljuk picit a zöldségeket, majd öntsük fel kevés vízzel és főzzük tovább. Ekkor már hozzáadható a burgonya is.
  4. Ha már megfőtt a sárgaborsó, akkor azt botmixerrel azzal a kevés vízzel, ami maradt rajta összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a leveshez, felöntjük a kellő mennyiségű vízzel, és szükség szerint ízesítsük.
  5. Amíg fő a leves, készítsük el a nokedlit, és ha már felfőtt a leves, szagassuk bele, melyet pár percig még főzünk, és tálalhatjuk is.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 445
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgaborsó krémleves, nokedlis sárgaborsó krémleves, krémleves sárgaborsóból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzssza
zsuzssza Thu, 2012-02-02 20:41

Én is kipróbáltam, Isteni volt. Tettem bele kockára vágott füstölt tarját is pluszba. Családom azt mondta hogy minden héten főzhetek ilyet.

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2012-02-03 10:51

jajj ne is folytasd :) még szép hogy finomabb egy kis füstölt husival...örülök hogy ízlett! főzz még sokat a családodnak...

556
felesborsó 500 g
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 3 db
zeller 1 db
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 250 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl