Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sambusak

Sambusak
Sambusak
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből származik a recept...
Jelenleg kb. a könyv 1/3-át olvastam el, és biztos vagyok benne, hogy más receptet is ki fogok még próbálni.
Amennyire utána tudtam járni a receptnek, ez hivatalosan egy Szíriából származó étel.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához keverjük össze a vajat, olajat, vizet és a sót. Keverjünk hozzá 2 csésze lisztet.
  2. A keveréket fordítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, és dolgozzunk bele még egy csésze lisztet. Addig gyúrjuk, míg összeáll. Puha tésztát kell kapnunk.
  3. Formázzunk belőle cipót, csomagoljuk fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
  4. A töltelékhez tegyük a robotgépbe az apróra tört fetát, parmezánt, a 2 tojást, sütőport és ízlés szerinti borsot. Turmixoljuk össze, míg könnyű, krémes masszát kapunk.
  5. A tésztát osszuk szét 20 golyóra. (Nekem kb. 40 g-osak lettek.)
  6. Lisztezett deszkán kb. 10 cm átmérőjű korongokra lapítsuk őket.
  7. Mindegyik közepére tegyünk 1 púpozott tk tölteléket, a tészta szélét kenjük meg vízzel, hajtsuk félbe, és villával nyomkodjuk le a szélét.
  8. Tegyük a táskákat egy kivajazott sütőlapra. Kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára.
  9. Forrón vagy langyosan tálaljuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 379
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fetás félholdak, fetás sós sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 02:26

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra és annak különösen, hogy arab receptek is vannak fent:) Köszönjük Zsirai Éva:)

elate
elate Sun, 2010-09-12 09:44

Kedves Éva!
Biztos, hogy a sütőpor a töltelékbe kell és nem a tésztába?

833
vaj 112 g
olívaolaj 125 ml
víz 125 ml
1 csipet
finomliszt 450 g
tojás 1 db
vaj 1 ek
feta sajt 40 dkg
parmezán sajt 20 g
tojás 2 db
sütőpor 4 kk
bors 0 ízlés szerint