r
Nosalty Logó

Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral

Haas szakács - Lekváros torták
Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

619
Kalória
8g
Fehérje
98.2g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
303.2g
Víz
132.3g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
73.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 3701 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3453 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    942 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 3701 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

Tortaalaphoz

  1. A vajat felolvasztjuk, az elmorzsolt kekszet belekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába töltjük, jól belenyomkodjuk, és hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  2. A töltelékhez a ricottát a cukorral, a citrom levével és héjával, az egész tojással és a tojássárgájával, valamint a vanillincukorral jól összekeverjük. A kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.
  3. A krémet a keksz alapra kanalazzuk, kissé elsimítjuk. Ezután 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
  4. Tálaláskor a bazsalikomos- gyömbéres eperlekvárból kiveszünk kb. 15 dkg-ot, a tortára kanalazzuk, félbevágott eperrel díszítjük.

Töltelékhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a gyömbért.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 24

Ha gyorsan kell összeütnöd egy tortát, mert elfelejtettél egy neves eseményt, akkor jusson eszedbe ez a recept. Gyorsan elkészíthető, elrontani nem lehet, és a siker garantáltan nem marad el. Ne feledd azonban: a bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvár már készen várakozzon a polcodon!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.