Nosalty Logó

Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 3701 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Összesen 134 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 619 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3453 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    942 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 3701 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Elkészítés

Tortaalaphoz

  1. A vajat felolvasztjuk, az elmorzsolt kekszet belekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába töltjük, jól belenyomkodjuk, és hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  2. A töltelékhez a ricottát a cukorral, a citrom levével és héjával, az egész tojással és a tojássárgájával, valamint a vanillincukorral jól összekeverjük. A kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.
  3. A krémet a keksz alapra kanalazzuk, kissé elsimítjuk. Ezután 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
  4. Tálaláskor a bazsalikomos- gyömbéres eperlekvárból kiveszünk kb. 15 dkg-ot, a tortára kanalazzuk, félbevágott eperrel díszítjük.

Töltelékhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a gyömbért.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1289
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ha gyorsan kell összeütnöd egy tortát, mert elfelejtettél egy neves eseményt, akkor jusson eszedbe ez a recept. Gyorsan elkészíthető, elrontani nem lehet, és a siker garantáltan nem marad el. Ne feledd azonban: a bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvár már készen várakozzon a polcodon!

Hozzászólások

Hozzávalók

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek