r
Nosalty Logó

Fromage frais sajttorta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Fromage frais sajttorta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 4223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11223.6 g
  • Cink
    923 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2536 mg
  • Vas
    708 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    3944 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 4223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet robotgépben felaprítjuk vagy nejlonzacskóba téve sodrófával apróra törjük. Összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal, majd egy 24 cm-es tortaformába nyomkodva hűtőbe tesszük.
  2. Elkeverjük a sajtos rész hozzávalóit. A hűtőből kivett alapra öntjük a masszát, s előmelegített sütőben megsütjük.
  3. 30 perc után kikapcsoljuk a sütőt, de a tortát nem vesszük ki, hanem addig hagyjuk bent a sütővel együtt hűlni, míg teljesen ki nem hűlt, és meg nem keményedett. (A sütőben hűtéses módszerrel elkerülhető a későbbi töredezés.)
  4. Néhány óra elteltével elkészítjük az epres tetőt. 475 g epret (a szebb szemeket) a torta tetejére halmozzuk.
  5. 225 g epret összepürésítünk 2 ek cukorral, ha zavar a mag, átpasszírozzuk. Amennyi püré ráfér, a torta tetejére öntjük, a maradékot pedig mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19916
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

A képről lemaradt az eperpüré, mivel én lespóroltam. De igazából kell hozzá, legalábbis finomabb, krémesebb vele. A fromage frais pótolható sűrű (görög) joghurttal, esetleg tejföllel, krémtúróval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Angliában a gyümölcsöt aranyárban mérik. Egyedül az alma terem meg vígan a ködös orszában, de a késői eperszezon is egész kegyes a britekhez. Legalábbis idén. Nem tudom, ez mennyire megszokott, mert a gyümölcs igazi kultúrája a béka... tehát ott van.  Tegnap elmentünk az Oxford melletti Rectory Farm nevű szedd magad intézménybe, ahol először a málnabokrokat dézsmáltuk meg. Aztán az epres sátrakhoz érve elkeserítő látvány fogadott: a gyümölcsök fele épp legszebb érési idejét élte, pont jó állapotban voltak a fogyasztáshoz. A másik fél azonban már alvadtan töpörödött vagy rogyadozott a szálakon, és senki nem jött leszedni. Mi eszméletlenül betankoltunk (jutott persze a bendőnkbe is...), de így is láthatóan hatalmas mennyiség lett a cukros erjedés prédája, kiélvezetlenül. Ma kezdeni kellett valamit a még épp ehető epertömeggel. A legszebb szemeket kiválogattam, de a maradéknak hosszas recepttanulmányozás és az anyai intelmek meghallgatása után nekiestem. Azaz csak estem volna... hiába jártam be a szép egyetemi város számos ABC-jét, nem hogy nem kaptam szalicilt vagy zselésítőt, de a segítőkész eladóknak halvány gőze sem volt róla, hogy miről beszélek. (Ti. befőzőcukorral próbáltak kiengesztelni...) Így aztán bízva benne, hogy íze garantálja majd a gyors elfogyasztást, kémiai anyagok nélkül főztem eper, illetve eper-rebarbara lekvárt (recept jön!). (Nem tragédia, csak azon vagyok kiakadva, hogy ezek a műveletlen népek nem ismerik az "befőzni való olcsó eper" intézményét.. Szégyen!) No meg készítettem eperparfét. És ezt a finomka sajttortát is. (Eszter megmondta, hogy majd csak kitalálok valamit... :) Recept Delia Smith-től.

Hozzávalók

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?