r
Nosalty Logó

Fromage frais sajttorta eperrel

Durcsó
Fromage frais sajttorta eperrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

528
Kalória
20.4g
Fehérje
47.8g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
143.6g
Víz
111.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
36g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 4223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A sajtos részhez

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11223.6 g
  • Cink
    923 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2536 mg
  • Vas
    708 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    3944 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    504 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 4223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet robotgépben felaprítjuk vagy nejlonzacskóba téve sodrófával apróra törjük. Összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal, majd egy 24 cm-es tortaformába nyomkodva hűtőbe tesszük.
  2. Elkeverjük a sajtos rész hozzávalóit. A hűtőből kivett alapra öntjük a masszát, s előmelegített sütőben megsütjük.
  3. 30 perc után kikapcsoljuk a sütőt, de a tortát nem vesszük ki, hanem addig hagyjuk bent a sütővel együtt hűlni, míg teljesen ki nem hűlt, és meg nem keményedett. (A sütőben hűtéses módszerrel elkerülhető a későbbi töredezés.)
  4. Néhány óra elteltével elkészítjük az epres tetőt. 475 g epret (a szebb szemeket) a torta tetejére halmozzuk.
  5. 225 g epret összepürésítünk 2 ek cukorral, ha zavar a mag, átpasszírozzuk. Amennyi püré ráfér, a torta tetejére öntjük, a maradékot pedig mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Angliában a gyümölcsöt aranyárban mérik. Egyedül az alma terem meg vígan a ködös orszában, de a késői eperszezon is egész kegyes a britekhez. Legalábbis idén. Nem tudom, ez mennyire megszokott, mert a gyümölcs igazi kultúrája a béka... tehát ott van.  Tegnap elmentünk az Oxford melletti Rectory Farm nevű szedd magad intézménybe, ahol először a málnabokrokat dézsmáltuk meg. Aztán az epres sátrakhoz érve elkeserítő látvány fogadott: a gyümölcsök fele épp legszebb érési idejét élte, pont jó állapotban voltak a fogyasztáshoz. A másik fél azonban már alvadtan töpörödött vagy rogyadozott a szálakon, és senki nem jött leszedni. Mi eszméletlenül betankoltunk (jutott persze a bendőnkbe is...), de így is láthatóan hatalmas mennyiség lett a cukros erjedés prédája, kiélvezetlenül. Ma kezdeni kellett valamit a még épp ehető epertömeggel. A legszebb szemeket kiválogattam, de a maradéknak hosszas recepttanulmányozás és az anyai intelmek meghallgatása után nekiestem. Azaz csak estem volna... hiába jártam be a szép egyetemi város számos ABC-jét, nem hogy nem kaptam szalicilt vagy zselésítőt, de a segítőkész eladóknak halvány gőze sem volt róla, hogy miről beszélek. (Ti. befőzőcukorral próbáltak kiengesztelni...) Így aztán bízva benne, hogy íze garantálja majd a gyors elfogyasztást, kémiai anyagok nélkül főztem eper, illetve eper-rebarbara lekvárt (recept jön!). (Nem tragédia, csak azon vagyok kiakadva, hogy ezek a műveletlen népek nem ismerik az "befőzni való olcsó eper" intézményét.. Szégyen!) No meg készítettem eperparfét. És ezt a finomka sajttortát is. (Eszter megmondta, hogy majd csak kitalálok valamit... :) Recept Delia Smith-től.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...