Szamóca

Szamóca

Leírás

A szamóca, vagy más néven földi eper ízletes, illatos és egészséges gyümölcs, amely vitaminokban (B1, B2, C) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, vas) is gazdag, ezzel szemben kalóriatartalma alacsony. A köznyelvben szamócának a vadon, erdők szélén termő, apró zamatos gyümölcsöt nevezik, míg a termesztett, így boltokban és piacokon kapható fajtáját epernek. Ez a felosztás azonban helytelen, a kertészszakma ugyanis hivatalosan szamócának nevez minden földön termő fajtát, epernek valójában kizárólag az eperfa termését nevezik. A szamócát fogyaszthatjuk nyersen, tejszínhabbal, de kitűnő alapja bármilyen gyümölcstortának, kiválóan használható puding, hab, fagylalt vagy dzsemkészítésre. Fagyasztva hosszan tárolható.

Mikor vegyem

Késő tavasszal, nyár elején érik.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!