Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A szamóca, vagy más néven földi eper ízletes, illatos és egészséges gyümölcs, amely vitaminokban (B1, B2, C) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, vas) is gazdag, ezzel szemben kalóriatartalma alacsony. A köznyelvben szamócának a vadon, erdők szélén termő, apró zamatos gyümölcsöt nevezik, míg a termesztett, így boltokban és piacokon kapható fajtáját epernek. Ez a felosztás azonban helytelen, a kertészszakma ugyanis hivatalosan szamócának nevez minden földön termő fajtát, epernek valójában kizárólag az eperfa termését nevezik. A szamócát fogyaszthatjuk nyersen, tejszínhabbal, de kitűnő alapja bármilyen gyümölcstortának, kiválóan használható puding, hab, fagylalt vagy dzsemkészítésre. Fagyasztva hosszan tárolható.

mikor vegyem

Késő tavasszal, nyár elején érik.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

Szamóca alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!