Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie torta mascarponekrémmel

Brownie torta mascarponekrémmel
Brownie torta mascarponekrémmel
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom keresztelőjére készült, óriási sikerrel.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk).
  3. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
  4.  A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.  Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokival megcsorgatjuk, esetleg felvert tejszínhabbal megkenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 38 863
elküldve: 19
receptkönyvben: 369
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagyon csokis torta mascarponés főzött krémmel, mascarponés krémmel töltött brownie

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stee
Stee Tue, 2013-04-09 10:02

Szia!

Elkészítettük itthon a tortát és sajnos a tészta 35 perc sütés után egy nagy tömény, szalonnás gömb lett.
Javaslom, hogy a tojásokat előbb verjétek habbá, hogy lágyítson a tésztán, mert így se brownie, se piskóta állaga nem lesz. Vagy egy brownie recept szerint készüljön.
Hozzá teszem, a krém nagyon finom lett!!!

greek64
greek64 Wed, 2012-10-17 21:53

Szia! Elképesztően finom,köszi:) Azért el kell mondanom, hogy én kb. 40 percig sütöttem,így is megmaradt a "brownie"-jelleg, de nem ragadt és nagyon könnyen ketté tudtam vágni és megkenni ezzel a szuper töltelékkel (azóta másfajta tortába is ezt tettem!).

pamelie
pamelie / pamelie Sun, 2011-02-06 23:54

furcsán? szerintem istenien hangzik:) én meg vagyok lőve a kávés ízesítéssel, mert a férjem nem szereti, és csak magamnak készíteni lusta vagyok...

Bobóka
Bobóka Sun, 2011-02-06 20:54

Szia. Megsütöttem a tortát, de a krém nagyon édes és túl sok volt, ezért kicsit átalakítottam. A fele krémet hagytam csak meg és dupla adag mascarponet tettem hozzá + nagyon sűrű kávét, így véve el a túl édes ízt. Lehet, hogy furcsán hangzik a kávés brownies torta de a végeredmény jó lett. :)

pamelie
pamelie / pamelie Tue, 2010-06-22 18:43

sziasztok! köszönöm szépen:) nem vagyok elfogult (öhöm...:) de szerintem nagyon fincsi lett, mind egy szálig elfogyott. A bögrét nem mértem, de szerintem inkább 0,3-as volt.

Andus54
Andus54 Fri, 2010-06-18 14:02

Szia! Nagyon jól néz ki a torta...a bögre az 2-dl vagy annál több legyen...

2084
víz 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
finomliszt 2 bögre
cukor 1 bögre
szódabikarbóna 1 ek
joghurt 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
margarin 20 dkg
étcsokoládé 50 g
finomliszt 4 púpozott ek
tej 5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
mascarpone 25 dkg
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert