r
Nosalty Logó

Sajtos kenyér

Katharosz
Sajtos kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

588
Kalória
24.1g
Fehérje
87.6g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
101.9g
Víz
16.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5421.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    3197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    350.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    407.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel.
  2. Ezután az átszitált liszthez adjuk a sót, a sikért és elkeverjük benne, majd a kétféle reszelt sajttal is összeforgatjuk, végül mehet bele a többi hozzávaló és az élesztő, ezután pár perc alatt bedagasztjuk.
  3. Kicsit kézzel is átgyúrjuk, majd kevés olajjal lekenjük a tetejét és letakarva a duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
  4. Ha megkelt, enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra lapítjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit.
  5. A sütőformát vékonyan kikenjük olajjal és belerakjuk a feltekert tésztát, tetejét megszórjuk liszttel, majd 2-3 helyen pengével bevágjuk.
  6. Ezután letakarva kb. 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és megsütjük a kenyeret kb. 50-55 perc alatt.
  7. Ha megsült, a formából egy rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk!
  8. Tipp: ha a teteje nagyon pirulna, akkor alufóliával letakarjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x11x6

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...