Cottage cheese

Cottage cheese

Leírás

A cottage cheese egy zsírszegény, friss, túrószerű sajtfajta. Sokan túrónak is nevezik és akként használják fel. Állaga szemcsés, lágy, íze nem különösebben karakteres. A cottage cheese valójában annyiban különbözik a túrótól, hogy tejszínt is kevernek hozzá. Alacsony, 15% alatti zsírtartalma miatt diétások körében is népszerű. A cottage cheese kiválóan felhasználható sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez, salátákhoz, húsételekhez és süteményekhez is. Bármely hipermarketben beszerezhető tégelyes csomagolásban.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Cottage cheese

fehérjetartalom

11.12 g

zsírtartalom

17002.619 g

szénhidráttartalom

3.38 g

víztartalom

79.79 g

Hány kalória

gramm

cottage cheese?

Top ásványi anyagok

Nátrium

315 mg

Foszfor

159 mg

Kalcium

83 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.046 g

Kolin

18.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.557 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.163 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.12 g

Zsír

telített zsírsav

1.718 g

egyszeresen telített zsírsav

0.778 g

többszörösen telített zsírsav

0.123 g

koleszterin

17 g

ásványi anyagok

Kalcium

83 mg

Vas

0.07 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

159 mg

Nátrium

315 mg

Cink

0.4 mg

Réz

0.029 mg

Mangán

0.002 mg

Szelén

9.7 µg

szénhidrát

cukor

2.67 g

víz

79.79 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.027 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.163 mg

Niacin - B3 vitamin

0.099 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.557 mg

Folát

12 µg

Kolin

18.4 mg

Retinol

36 µg

Béta-karotin

12 µg

E vitamin

0.08 mg

D vitamin

3 µg

B12 vitamin

0.43 µg

A vitamin

37 µg

B6 vitamin

0.046 g

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek