r
Nosalty Logó

Hokkaido curry

java46
Hokkaido curry
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

207
Kalória
4.6g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
320.8g
Víz
-
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. Bevonatos forró serpenyőben az apróra aprított gyömbérgyökeret állandó kavargatás közben sütjük.
  2. Egy perc múlva beledobjuk az apróra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az olajat. A serpenyő mindvégig maradjon forró.
  3. További 2 percig állandóan kevergetve átsütjük, majd a kockára aprított Hokkaido-t, a felaprított Kápia-és az erőspaprikát dobjuk a serpenyőbe.
  4. Az egészet jól átforgatjuk, közben az áttört fokhagyma-gerezdeket is beletesszük, s egy lapos falapáttal át-meg átkeverjük.
  5. Amikor egy kis lét engedett, belehintjük a római köményt, ezzel is átkeverjük, a hőforrást elzárjuk alatta, s lefödve 10 percig pihentetjük. Ez alatt az idő alatt megpuhul.
  6. Ezután belelocsolunk kb. 6 ek szójaszószt, a kukoricakeményítővel meghintjük, addig keverjük, amíg csomómentes lesz, majd másfél dl vízzel felhígítjuk. Most ismét bekapcsoljuk a serpenyő alatt a hőforrást, és kevergetve felfőzzük úgy, hogy szép sűrűn folyó szósz képződjék rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ezt az ételt azért találtam ki, mert a hokkaido nagyon tetszetős gyümölcs, ízletes és tele minden jóval. Nem kell hámozni, mert a héja hamar puhul, s nem engedi a darabokat a hőben szétesni. Semmiképpen ne főzzük túl, mert akkor egy pép lesz az egész. Egyszerű, vízben párolt rizst tálalok hozzá, de illene apró csíkokra szeletelt pulyka- vagy csirkemell-hirtelensült is mellé. Mivel a rizst  só nélkül párolom, a tányéron azt is lehet egy kevés szójaszósszal ízesíteni.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...