Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hokkaido curry

Hokkaido curry
Hokkaido curry
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt azért találtam ki, mert a hokkaido nagyon tetszetős gyümölcs, ízletes és tele minden jóval. Nem kell hámozni, mert a héja hamar puhul, s nem engedi a darabokat a hőben szétesni.
Semmiképpen ne főzzük túl, mert akkor egy pép lesz az egész.
Egyszerű, vízben párolt rizst tálalok hozzá, de illene apró csíkokra szeletelt pulyka- vagy csirkemell-hirtelensült is mellé.
Mivel a rizst  só nélkül párolom, a tányéron azt is lehet egy kevés szójaszósszal ízesíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sót semmiképpen nem teszek bele, mivel a szójaszósz annyira sós, hogy az étel tökéletes ízt kap.
Ilyenkor ősszel van a hokkaido ideje, hamar elkészíthető ízletes étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bevonatos forró serpenyőben az apróra aprított gyömbérgyökeret  állandó kavargatás közben sütjük.
  2. Egy perc múlva beledobjuk az apróra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az olajat. A serpenyő mindvégig maradjon forró.
  3. További  2 percig állandóan kevergetve átsütjük, majd a kockára aprított Hokkaido-t, a felaprított Kápia-és az erőspaprikát dobjuk a serpenyőbe.
  4. Az egészet jól átforgatjuk, közben az áttört fokhagyma-gerezdeket is beletesszük, s egy lapos falapáttal át-meg átkeverjük.
  5. Amikor egy kis lét engedett, belehintjük a római köményt, ezzel is átkeverjük, a hőforrást elzárjuk alatta, s lefödve 10 percig pihentetjük. Ez alatt az idő alatt megpuhul.
  6. Ezután belelocsolunk kb. 6 ek szójaszószt, a kukoricakeményítővel meghintjük, addig keverjük, amíg csomómentes lesz, majd másfél dl vízzel felhígítjuk. Most ismét bekapcsoljuk a serpenyő alatt a hőforrást, és kevergetve felfőzzük úgy, hogy szép sűrűn folyó szósz képződjék rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 907
elküldve: 8
receptkönyvben: 108
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hokkaido-tökös egytálétel, gyömbéres-szójaszószos hokkaido-tökragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Sun, 2012-02-26 19:11

Az is jó, a sárga amerikai, vagy sonkatök a neve. Csak éppen azt meg kell hámozni.
Én is szoktam ezt az itthon kapható tököt (az idén a kertemben termett) ehhez az ételhez felhasználni. Nem olyan intenzív a színe, de az íze kitűnő. Üdvözlettel evajahnke

209
hokkaido tök 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
kápia paprika 2 db
napraforgó olaj 3 ek
gyömbér 15 cm
római kömény 1 teáskanál
fahéj 1 késhegynyi
fokhagyma 1 fej
hegyes erős paprika 1 db
kukoricakeményítő 2 evőkanál
víz 200 ml
szójaszósz 5 ek