Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe göngyölt gombás csirkemell

Baconbe göngyölt gombás csirkemell
Baconbe göngyölt gombás csirkemell
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött és göngyölt húst szerettem volna csinálni, de különösebb macera nélkül, valami egyszerűbbet. Olvasgattam néhány receptet itt-ott, aztán a végén ez lett belőle. Igaz, hogy egyik receptnek sem felel meg, amit olvasgattam, de a mi ízlésünknek tökéletesen megfelelt, és a kevés macerás kívánalmamnak is. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk.
  2. Kevergetve jól átpirítjuk.
  3. Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.
  4. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
  5. Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
  6. Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 904
elküldve: 6
receptkönyvben: 277
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával töltött csirkemell, baconbe tekert csirkemell gombás töltelékkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MelisUK
MelisUK Wed, 2012-01-04 15:04

Baconbe göngyölt sajttal és paprikás szalámival töltött csirkemellet készítek éppen. Lapka sajttal készítve a sajt nem folyik ki belőle. :) Ez a gombás verzió is nagyon tetszik. Ettem már ilyen spenóttal töltve, az is nagyon fincsi.

pankota
Pankota / pankota Fri, 2012-01-06 10:19

Kedves MelisUK! köszönöm a tippet, a sajttal sokszor én is hadilábon állok. Lapkasajttal még nem próbáltam, de akkor azzal fogom legközelebb kipróbálni a töltött húst, remélem nekem sem folyik ki!
Ezt a gombás verziót is érdemes kipróbálni! ;-)

mirza
mirza Wed, 2011-12-28 18:31

Kedves Sünike2!
Idézet a Wikipédiából: "Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele. Az ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez. Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé. Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában. A paprikától függően lehet édes vagy csípős is. A Balkánon minden magára valamit is adó háziasszonynak megvan a saját ajvár-receptje, amelyről állítja, hogy a legjobb. Hatalmas mennyiségben készül, befőttesüvegekbe kerül."
További szép napot:
Mirza

sünike2
sünike2 Thu, 2011-12-29 16:54

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Most már magam is eltudom készíteni! :)
Jó sütés főzést és boldog új esztendőt 2012-re!

pankota
Pankota / pankota Wed, 2011-12-28 19:13

Kedves Sünike2!
Itt a nosaltyn is találsz ajvár receptet: http://www.nosalty.hu/recept/ajvar
Bár bevallom, én bolti üveges ajvárt szoktam venni, de biztos, hogy sokkal finomabb a házilag készített.
Az ajvár leírását is megtalálod a nosaltyn, de Mirza is tökéletesen leírta, köszönöm a segítséget! :-)

429
csirkemell filé 50 dkg
bacon 12 szelet
gombakonzerv 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
ajvár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek