r
Nosalty Logó

Sajtos-sokmagvas pogácsa

A konyha világa
Sajtos-sokmagvas pogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

932
Kalória
26.3g
Fehérje
78.4g
Szénhidrát
60.2g
Zsír
43.8g
Víz
109.5g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    361.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10967.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1280 mg
  • Foszfor
    3570 mg
  • Nátrium
    4931 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 5585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsiradékot benne. Közepébe öntjük a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt. Összeállítjuk a tésztát.
  3. Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtjuk, rászórjuk a reszelt sajt és a magok háromnegyedét.
  4. Gondolatban függőlegesen elharmadoljuk a tésztát, a bal oldali darabot a középsőre hajtjuk, majd rá a jobb oldalit.
  5. Az így kapott csíkra szórjuk a maradék sajtot és a maradék magokat. (A sajtból egy keveset hagyhatunk a tetejére.)
  6. A megszórt tészta felső harmadát behajtjuk a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig, majd a részeket egymásra hajtjuk, becsukva, mint a könyvet.
  7. Éjszakára tetővel zárt tálban, hűtőszekrényben pihentetjük.
  8. Másnap enyhén lisztezett munkafelületen, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.
  9. Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihen, tojással megkenjük a tetejét, rászórjuk a maradék sajtot.
  10. 200°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40

Este összeállítjuk, másnap kisütjük.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...