Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sokmagvas pogácsa

Sajtos-sokmagvas pogácsa
Sajtos-sokmagvas pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Este összeállítjuk, másnap kisütjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsiradékot benne. Közepébe öntjük a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt. Összeállítjuk a tésztát.
  3. Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtjuk, rászórjuk a reszelt sajt és a magok háromnegyedét.
  4. Gondolatban függőlegesen elharmadoljuk a tésztát, a bal oldali darabot a középsőre hajtjuk, majd rá a jobb oldalit.
  5. Az így kapott csíkra szórjuk a maradék sajtot és a maradék magokat. (A sajtból egy keveset hagyhatunk a tetejére.)
  6. A megszórt tészta felső harmadát behajtjuk a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig, majd a részeket egymásra hajtjuk, becsukva, mint a könyvet.
  7. Éjszakára tetővel zárt tálban, hűtőszekrényben pihentetjük.
  8. Másnap enyhén lisztezett munkafelületen, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.
  9. Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihen, tojással megkenjük a tetejét, rászórjuk a maradék sajtot.
  10. 200°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 075
elküldve: 27
receptkönyvben: 438
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 3

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

magos pogácsa, pogácsa magvakkal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-10-03 08:17

Jó reggelt! Megsütöttem, isteni finom lett. Fiamat evvel bocsatom egész napos útjára . Hálásan köszönöm a receptet!

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Mon, 2015-10-05 14:13

Kedves Évi néni!
Nagyon örülök hogy elégedetten szóltál a receptről. Igyekszem mindig jól és pontosan leírni az elkészítést, mert számomra sem pozitív ha elkészítek a recept alapján egy ételt, és nem azt kapom amit várok. Kellemes hetet Neked.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2015-10-02 08:45

Újra egy nagyszerű recept. Nagy követőd leszek, ez már biztos. Köszönöm ezt is. Ha megyek haza a munkából, már neki is állok. :-)

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Fri, 2015-10-02 09:54

Kedves Évi néni!
Drága vagy. Ebben a pogácsában azt szeretem hogy este összeállítom következő nap megsütöm, megosztja a munkát.

931
tönkölybúza liszt 60 dkg
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 0.5 dl
2 teáskanál
libazsír 22 dkg
tojás 1 db
füstölt sajt 13 dkg
tejföl 13 dkg
szezámmag 4 dkg
lenmag 4 dkg
napraforgómag 4 dkg
tojás 1 db