Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pogácsa 2.

Diós pogácsa 2.
Diós pogácsa 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés helyen ismerik és készítik ezt a pogácsát lévén táj jellegű étel, főleg Zalára jellemző.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A liszteket összeszitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzámorzsoljuk a zsírt. Belekeverjük a darált diót, maradék cukrot, tojást, tejfölt, felfutott élesztőt. Összegyúrjuk. Kelesztő tálban kb. 50 percet pihentetjük.
  3. Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihentetjük.
  4. Tojással lekenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, diós pogi, pogácsa dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

961
tönkölybúza liszt 40 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
rétesliszt 5 dkg
1 teáskanál
tej 0.5 dl
cukor 4 dkg
friss élesztő 3 dkg
libazsír 20 dkg
dió 20 dkg
tejföl 10 dkg
tojás 2 db
tojás 1 db