Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgómagos vajas pogácsa

Napraforgómagos vajas pogácsa
Napraforgómagos vajas pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pogácsa másnap is finom, nem szárad ki, és könnyen el is készíthető :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.
  2. A cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.
  3. Letakarva, meleg helyen kelesztjük. (Én van, hogy idő szűke miatt csak 30 percig hagyom kelni, de általában 1 órát pihentetem.)

Tetejére

  1. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással, és rászórjuk a napraforgómagot (vagy ízlés szerint akár szezámmagot, tökmagot, reszelt sajtot).
  2. Végül közepes lángon 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

FeMeLi

Mióta szakács: 2015.03.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vajas magos pogi, napraforgómagos pogi, vajas pogi napraforgómaggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1188
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 140 g
élesztő 4 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
napraforgómag 100 g
tojás 1 db