r
Nosalty Logó

Napraforgómagos vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Napraforgómagos vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 4757 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4757 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.
  2. A cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.
  3. Letakarva, meleg helyen kelesztjük. (Én van, hogy idő szűke miatt csak 30 percig hagyom kelni, de általában 1 órát pihentetem.)

Tetejére

  1. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással, és rászórjuk a napraforgómagot (vagy ízlés szerint akár szezámmagot, tökmagot, reszelt sajtot).
  2. Végül közepes lángon 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2199
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a pogácsa másnap is finom, nem szárad ki, és könnyen el is készíthető :)

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.